NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O ambulanță și mai multe automobile, înecate în capitală

Ploaia puternică din această noapte a transformat drumurile din Chișinău în râuri, inundând o mulțime de mașini, printre care un autobuz de rută cu peste 20 de pasageri, dar și o ambulanță în care se afla o femeie însărcinată.  

„Pe strada Albișoara din capitală, salvatorii au intervenit pentru a tracta din apă un autobuz de rută cu peste 20 de pasageri. Tot aici, angajații IGSU au venit în ajutor unui echipaj de medici, care a rămas blocat în apă într-o ambulanță cu o femeie însărcinată. Salvatorii au evacuat femeia într-un loc sigur, viața acestei fiind în afara pericol. Totodată, salvatorii au evacuat din ambulanța echipamentul specializat de prim ajutor inclusiv defibrilatorul. Pompierii au pompat apa din mai multe subsoluri a blocurilor de locuit și administrative de pe adresele Dimitrie Cantemir 2/3, Braniștii 5/6, Calea Ieșilor, Kiev și Gheorghe Madan din capitală. Tot de intervenția angajaților IGSU a fost nevoie pentru a tracta 5 autovehicule blocate pe strada Ion Creangă nr.5 din Chișinău”, a scris Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI al R. Moldova.

Pentru lichidarea operativă a consecințelor ploii torențiale, în republică au fost desfășurate 10 misiuni de tractare a unităților de transport rămase blocate, 5 misiuni de defrișare a arborilor căzuți peste mijloacele de transport și carosabil și 14 misiuni de pompare a apei din zonele și subsolurile inundate ale cetățenilor.

„Cele mai multe misiuni ale salvatorilor au fost înregistrate în municipiul Chișinău, dar și localități din raioanele Cahul, Criuleni, Basarabeasca și UTA Găgăuzia. La Criuleni salvatorii au defrișat mai mulți copaci căzuți pe traseu între satele Hârtopul Mare și Izbiște. O intervenție similară a avut loc și în localitatea Cocieri, Dubăsari, după ce un arbore a blocat partea carosabilă de la intrarea în localitate. Lucrări de pomparea și evacuare a apelor au avut loc și pe mai multe adrese din UTA Găgăuzia, Cahul și Basarabeasca”, se arată într-un comunicat emis de IGSU.

În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 70 situații de risc printre care lucrări de deblocare, pompare, tractare, salvare de persoane și lichidare a incendiilor. În caz de situații excepționale oamenii sunt în continuare îndemnați să sune de urgență la Serviciul 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"