NordNews
Avem ce spune

VIDEO  | O bătrână din Bălți și-a transformat apartamentul într-o groapă de gunoi

Şobolani, deșeuri și miros greu de suportat. Așa arată apartamentul unei bătrâne de 82 de ani din Bălți. Vecinii se plâng că femeia și-a transformat cele trei odăi într-o adevărată groapă de gunoi. Reprezentanții Primăriei s-au luptat ore în șir să scoată gunoaiele din locuință, care au ajuns până la tavan.


Femeia a refuzat să vorbeascăcu jurnaliștii. În timp ce muncitorii evacuau gunoiul, aceasta încerca zadarnic să-și recupereze colecția de deșeuri, adunată din tomberoane.

– Este încălțămintea mea. Vă rog!– Care încălțăminte? Vreți să o încălțați?

Pentru a evacua gunoiul din apartament au fost antrenate zece persoane. Muncitorii au rămas șocați de cele văzute.

Este un miros insuportabil. Strașnic. Nu ai cu ce respira. E plin apartamentul până la tavan, sunt borcane până la tavan. Totul este împuțit, cu viermi, cu tuhoare. Lucrăm demult, dar așa ceva nu am mai văzut.

Am deschis dulapul, este plin cu molii. Pute. Borcane cu carne de 20 de ani, probabil se păstraau acolo din perioada sovietică. Ce vrei este acolo. A  adus totul de la gunoi și oamenii îi mai dădeau câte ceva. Ea nu mânca, dar strângea.

În doar câteva ore, oamenii au evacuat trei autospeciale cu gunoi dintr-o singură odaie.
Vecinii femeii spun că mormanele de gunoi atrag șobolani, șoareci și purici, care pătrund în apartementele lor și le fac viața un calvar.

Aici am două capcane pentru șoareci, iar după fotoliu – una. În fiecare zi pot să prind șoareci. Mă tem, dar ce pot să fac? Sunt singurică.

Am prins 25 de șoareci, molii, dar și purici. Nu m-ai am puteri. Acum este vara și nu vă pot transmite ce miros neplăcut persistă aici. Ea e tare hâtră, dar se face proastă, îi convine.

24 de ani locuiesc aici, timp în care am avut parte doar de gunoi și miros urât pe scară. Abia astăzi gunoiul este evacut din apartamentul femeii.

Astăzi avem sărbătoare. Am fost auziți. Cei de la Gospodăria Locativ Comunală au venit să facă ordine pentru că nu puteai deja respira.

Nepotul femeii, care a permis muncitorilor să curețe apartamentul, a refuzat să vorbească cu presa.
Femeia va locui câteva zile într-un centru de plasament, în timp ce apartamentul ei va fi curățat și dezinfectat.
 
 
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"