NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O cantină din Bălți hrănește aproape 300 de refugiați ucraineni în fiecare zi

În fiecare zi, sute de refugiați ucraineni vin la o cantină din Bălți pentru a beneficia de un prânz sau o cină caldă. Numărul lor crește de la o zi la alta, spun organizatorii, care încearcă să facă față solicitărilor. Iar ucrainenii laudă bucătăria moldovenească și mulțumesc pentru suportul acordat.

Doamne, vă suntem atât de recunoscători, nu vă închipuiți. Oameni atât de receptivi nu am întâlnit în viața mea.

Am luat copiilor suc, hrișcă, cartofi și bătute.

Totul este foarte gustos, e bine, e pace, vă mulțumesc.

Hrișcă, plăcintă, o pârjoală și salată.

Brânza moldovenească este foarte gustoasă, mămăliga. Prietenii ne-au servit cu carp cu mămăligă.

Meniul e divers, este și carne, de toate. Mulțumesc.

Asigurarea cu mâncare a refugiaților ucraineni a fost posibilă datorită suportului organizației World Central Kitchen în parteneriat cu Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI.

,,Ei pot să vină să ia prânzul și cina. Pot mânca aici sau să ia caserola acasă cu pârjoală, bătută, salată. Meniul este destul de variat. 50 de lei costă prânzul și tot 50 de lei costă cina”, a spus Diana Grosu, Președintele Asociației pentru Drepturile Omului LEX XXI

,,Este zeamă, este borș roșu. Pentru felul I avem terci de grâu, cartofi piure, orez, hrișcă și paste. Din carne avem mici, ficat, bătută, pârjoale simple, pește în sos și pește simplu. Câte kilograme gătiți. Foarte mult”, au spus ospătăresele.

Consulul Ucrainei la Bălți, Vladimir Sergheenco, a mulțumit voluntarilor și donatorilor pentru efortul depus.

,,Suntem recunoscători pentru ajutorul a zeci de mii de ucraineni care au ajuns în Moldova. Oamenii sunt adăpostiți, îngrijiți, beneficiază de asistență medicală”, a declarat Vladimir Sergheenco, Consulul Ucrainei la Bălți

Cantina unde refugiații se pot adresa după mese calde se află pe strada Păcii nr. 5. Potrivit datelor oficiale, în prezent, în Republica Moldova se află peste 90 de mii de refugiați ucraineni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"