NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O clădire veche din raionul Fălești, transformată într-un sector de poliție modern

O clădire veche și dărăpănată din satul Egorovca, raionul Fălești, a fost transformată într-un sector de poliție modern. Totul grație sprijinului Guvernului SUA și PNUD. La eveniment a fost prezentă Ministra de Interne, Ana Revenco și oficiali străini.


„Este absolut critic, important, ca în fiecare localitate să existe o echipă dedicată. Această echipă veghează asupra liniștii. Important ca această echipă să activeze într-un sediu care, în primul rând, este prietenos și accesibil pentru fiecare locuitor”, susține Ana Revenco, Ministra Afacerilor Interne.

„Această secție de poliție este un mare exemplu al puternicului nostru parteneriat cu Ministra de Interne”, a declarat Jim Kulikovski, reprezentantul SUA.

În prezent, sectorul de poliție din Egorovca deservește 20 de localități, care numără peste 18 mii de locuitori.

„Deschiderea acestui sector va contribui esențial la apropierea față de cetățeni, cu posibilitate de a fi permanent alături de ei. Să reacționăm imediat la orice solicitare de ajutor. Acest edificiu total renovat, cu condiții de standarde europene va acorda posibilitate oricui să primească toată asistența necesară pe orice timp de zi și noapte”, susține Vitalie Popovici, șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Fălești.

Clădirea cu o suprafață de peste 270 de metri pătrați a fost dotată cu o sală multifuncțională. Cei 10 angajați de aici au o bucătărie, duș și vestiar. Mai mult, atât în interior, cât și în preajma sectorului de poliție, sunt spații de joacă pentru copii.

„Emoțiile sunt foarte mari cu așa eveniment, cu deschiderea Sectorului de Poliție. Sunt foarte bucuros că s-a deschis anume aici, în comuna Egorovca”, spune Aramă Ruslan, primarul comunei Egorovca.

Lucrările de construcție au durat mai mult de un an și jumătate. Cu sprijinul PNUD și SUA au fost renovate și reorganizate alte trei sectoare de poliție din țară.

„Acesta este un concept nou de activitate poliţienească comunitară. El aduce poliția mai aproape de comunitate și formează un parteneriat cu comunitate, pentru a adresa probleme cele mai importante”, susține Dima Al-Khatib, reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Sătenii spun că noua clădire a schimbat imaginea satului.

„Cladirea au făcut-o foarte bine, foarte bine au restaurat-o. Și este foarte plăcut că în satul nostru apar astfel de clădiri.”

„A fost o dărămătură, dar a devenit o clădire excelentă. Îmi place.”

„Frumos, cald. Vor umbla prin sate să se uite unde și ce se întâmplă, ne vor ajuta.”

„Noi suntem bucuroși că această clădire nu stă abandonată. Totuși, aceasta va înfrumuseța satul nostru, îl va activa. Și ordinea s-a făcut. Va fi o oarecare mișcare, viață. Satul nostru trăiește”, spun oamenii.

În total, în ultimii ani au fost renovate și modernizate peste 70 de sectoare de poliție din Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"