NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O elevă din Bălți a luat 10 pe linie la BAC. La ce a renunțat de dragul notelor

A renunțat la întâlnirile cu prietenii, la distracții și chiar la somn. Așa a reușit Tatiana Sfiriniuc să obțină patru de zece la Examenele de Bacalaureat.  A obținut note maxime la limba română, engleză, chimie și matematică.

 „Majoritatea timplului cât am fost la liceu și gimnaziu, nu am avut un regim stabil de somn. Am avut lucruri la care a trebuit să renunț, în primul rând la contactul social. Pe mine cărțile m-au atras și eu nu aș numi asta un fel de regret, aș spune o oportunitate”, a spus Tatiana Sfiriniuc.

Tatiana este elevă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți. Locuiește în satul Recea din raionul Rîșcani. Pentru că mama sa a plecat la muncă peste hotare, a rămas în grija bunicii. Familia este cea care o inspiră și o face să devină mai bună și mai puternică în fiecare zi.

„Trebuie să descoperi acel lucru care te aprinde din interior și care te face să mergi fără ca să te uiți înapoi. Exemplul mamei mele, exemplul surorii mele a fost cel ce ma motivat. De mici copii avem nevoie de modele. Modelele sunt cele care crează și modelează ceea ce suntem”, a declarat absolventa.

Astăzi, plină de emoții, absolventa și-a ridicat diploma de Bacalaureat.

Managerul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți, Nina Grapă, spune că Tatiana Sfiriniuc este o elevă model cu care se mândresc toți profesorii.

„Tot colectivul profesoral trăiește emoții de satisfacție și de împlinire. Tatiana Sfiriniuc, printr-un efort extraordinar de mare, printr-o muncă asiduă, printr-o muncă sistematică, a obținut rezultatele date, patru de 10 la Examenele de Bacalaureat”, a spus Nina Grapa, directorul L.T. „Mihai Eminescu”.

„Mă mândresc nespus de mult cu eleva mea Tatiana, care a atins niște culmi foarte frumoase ai succesului. Este o ființă foarte înțelegătoare. Este o forță, o forță foarte mare cu un potențial enorm, sunt sigură că va avea rezultate foarte multe și foarte frumoase în viitor”, a spus profesoara, Elena Zigo.

Chiar dacă a ales să-și facă studiile în Olanda în domeniul mediciinii, tânăra speră că peste ani va reveni acasă, în Republica Moldova.

„ – Bunica îți dorește success în viață, puișorul bunicăi. Să nu uiți de bunica.

-Îți promit că voi reveni.”

În total, 18 elevi din țara noastră au obținut 10 pe linie la examenele de Bacalaureat.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata