VIDEO | O familie cu doi copii din Bălți riscă să ajungă în stradă

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O familie cu doi copii din Bălți riscă să ajungă în stradă, în prag de iarnă. Potrivit unei decizii judecătorești, oamenii trebuie să elibereze apartamentul în care au locuit mai mulți ani, dar care nu este proprietatea lor, pentru că nu ar fi reușit să-l privatizeze. Unde mai pui că mama copiilor este bolnavă de cancer.


Familia locuiește într-un aparatament rămas de la părinții femeii, care acum este internată în spital, în așteptarea unei intervenții chirurgicale. Concubinul spune că au încercat să privatizeze apartamentul, însă nu au reușit. Deja de cinci ani, aceștia trăiesc cu teama că într-o zi vor rămâne fără locuință.

Noi am vrut să dăm datoriile care ne-au rămas și să ne ocupăm de documente, dar ei nu dau voie, ei intenționat trag din timp, am scris plângere la Procuratură, ei trag din timp mai mult de un an de zile, câte jumătate de an, caută așa ca să ne dea afară.

Bărbatul recunoaște că familia lor a acumulat mai multe datorii pentru serviciile comunale. Acum sunt gata să le plătească, numai să nu piardă locuința.

Suntem de la apă deconectați și apă nu avem iată. Ne-au deconectat de la căldură  deja de mulți ani, tot sunt cam la vreo 10 ani.

Tatăl copiilor muncește cu ziua pentru a-și întreține familia.

Noi lucrăm ocazional, azi acolo, azi acolo. Când ea împletește iarna și vinde ciorapi, papuci vara, eu o ajut la piață.

Vecinii de bloc spun că familia este una exemplară și că autoritățile vor să-i alunge în stradă fără niciun motiv.

De mult timp îi cunoaștem, copiii mei se joacă cu feciorul lor. E o familie obișnuită, liniștită. Copiii umblă curați la școală.

Lucrează, nu consumă alcool, nu am văzut niciodată ca să se certe, niciodată nu am auzit, e o familie liniștită. Este o situație dificilă, au doi copii, învăță și se comportă bine, părinții au grijă de ei.

Executorul judecătoresc a încercat de nenumărate ori să evacueze familia din apartament. Ziua de joi, 10 octombrie, a fost ultimul termen pentru ca familia să părăsească locuința.

—Eu am decizia Judecătoriei.  —Din ce cauză? —Am decizia Judecătoriei de evacuare!

Există hotătârea judecătorească care a intrat în vigoare, a trecut toate etapele de examinare și de reexaminare, în sfârșit, a rămas în vigoare și urmează să fie executată conform legislației.

Vecinii cred că apartamentul ar fi ajuns deja în proprietatea altei persoane.

—De ce vorbiți doar de dragul vorbei? Sunt acte în care este scris. —Este alt proprietar!— Mergeți la Cadastru și verificați! —Sunt doi copii, mama lor e în stare gravă, să vă fie frică de Dumnezeu!

Juristul întreprinderii municipale „Gospodăria Locativ-Comunală Bălți” spune că familia a pierdut dreptul la spațiu locativ după ce s-ar fi mutat cu traiul în altă parte, vreme de mai mulți ani.

În judecată a fost doamna Gârla, personal, și a declarat, că ea nu locuiește aici, că ea după decesul mamei a plecat cu traiul la soțul ei în Grigoriopol și locuiește cu copiii acolo. Din acest motiv, ei și-au pierdut dreptul al spațiu locativ.

Familia a primit un nou termen de evacuare – 4 decembrie. Până atunci, ei urmează să-și găsească alt loc de trai. Bărbatul însă, este decis să meargă din nou în instanță.

leave a reply