NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „O femeie onestă, cu verticalitate și erudită.” Ce spun locuitorii din Florești despre Maia Sandu

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, își propune să inițieze reforme în sistemul agrar și să le asigure tinerilor antreprenori mecanisme noi de finanțare. Dacă va ajunge președinte, lidera PAS i-a asigurat pe alegătorii din Florești că va crește subvențiile din partea statului și va contribui la dezvoltarea industriei autohtone.


Natalia Știrbu este mama a patru copii, însă a rămas de una singură. Pentru că nu și-au putut crea un viitor la ei acasă, băieții și fetele ei au ales să plece peste hotare. Femeia speră că viitorul președinte va veni cu reforme concrete, iar copiii ei vor reveni acasă.

Pentru că mă doare foarte mult, toți copiii mei sunt plecați peste hotare. Ieri am petrecut fiica, azi încă sunt cu ochii în lacrimi, nu mai pot, și copiii și nepoții sunt peste hotare. Vrem să facem o schimbare. Avem în plan să plecăm și noi, dar am decis să rămânem, poate se schimbă ceva. Fata cea mare  este plecată de 12 ani. Niciun copil nu este lângă mine și mă doare foarte tare. Copiii mei vor să revină acasă, dar să fie o schimbare. 

Maia Sandu este o femeie puternică, cu verticalitate, calități care îi vor permite să scoată țara din sărăcie, susțin oamenii.

Dacă o să ajungă la conducere, va face ordine. O doamnă deșteaptă, o femeie plăcută la chip, la suflet, și este mereu pentru oameni, e pentru lume.

Eu vreau copiii noștri să trăiască mai bine, să avem locuri de muncă, să avem salarii decente. Va fi un om al cetățenilor de rând.

Vedem o femeie onestă, o femeie cu verticalitate, cinstită, erudită și în politică. Dacă Maia Sandu va ajunge președinte, vreau să se ocupe de toate întreprinderile care au fost destrămate în ultimii ani, iar hoții au pus mâna pe ele. Ea să facă o revizie și să-i tragă la răspundere pe toți conducătorii. 

Sigur că avem încredere. Se vede după lucrurile pe care le-a făcut cât a fost la guvernare. Sperăm să fie un președinte al poporului, un președinte onest. Ne va ajuta să ieșim din mizeria în care ne aflăm acum.

Pribegia și suferință nu au șters speranțele moldovenilor. Ei cred că Maia Sandu va face tot posibilul pentru ca toți cei plecați să revină în țară.

Deoarece ne-am săturat de atâta minciună, ne-am săturat să trăim în sărăcie, m-am săturat ca soțul meu să plece peste hotare. Noi permanent mizăm pentru sinceritate. Femeiele au devenit mult mai puternice, de aceea o susțin, sunt solidară, fiindcă este doamnă și considec că vom avea succes .

Vrem schimbări în țară, vrem să fie ordine în țară. Eu m-am săturat să umblu cu geanta în spate. Avem încredere, reforme noi, ca toți copiii să râmână în țară și să muncească. 

Fostul deputat în Primul Parlament al Republicii Moldova, Vasile Zgardan, susține că Maia Sandu și-a demostrat deja capacitățile de lider, iar acum va avea toate șansele să-și pună ideile în aplicare.

Maia Sandu astăzi este un lider național incontestabil, deoarece ea întruchipează toate idealurile noastre. Un om cinstit, necorupt, un om competent, un om de o inteligență rară, un om care știe ce vrea, știe cum să facă aceasta. Cea mai elocventă dovadă este perioada de cinci luni cât ea a fost prim-ministru. Vă mai amintiți de acele 2 miliarde de lei pe care i-a adus în Republica Moldova ca granturi și cadouri. După cuvintele Angelei Merkel, guvernul Maia Sandu a fost cel mai bun guvern din istoria Republicii Moldova. Are toată susținerea Europei, a declarat Vasile Zdardan.

Lidera PAS a venit cu mai multe soluții pentru agricultori care în acest an au înregistrat pierderi de milioane.

Unul dintre primele lucruri pe care îl voi face, voi merge la donatori, în special la Uniunea Europeană și voi încerca să obțin resurse pentru a putea crește subvențiile pentru anul viitor. E nevoie să dezvoltăm industria de prelucrare a producției agricole, pentru a oferi piață de desfacere. E nevoie să investim în proiecte de irigare, pentru a atenua consecințele schimbărilor climatice. E nevoie de un program serios de creștere a împăduririi a suprafețelor din Republica Moldova, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu s-a lansat în campania electorală cu sloganul „E vremea oamenilor buni”.

Acest material a fost achitat din fondurile electorale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"