NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O fetiță de 7 ani din Siria și-a protejat fratele mai mic cu propriul trup. Au stat sub dărâmături timp de 36 de ore

În zonele afectate de cutremurele uriașe din Turica oamenii trăiesc drame inimaginabile. Salvatorii sosiți din întreaga lume fac eforturi supraomenești să scoată de sub dărâmături supraviețuitori. În Siria, o fetiță de 7 ani, prinsă între betoane care își protejează frățiorul mai mic cu propriul corp a fost scoasă de salvatori de sub dărâmături după 36 de ore. „Scoate-mă de aici, voi face orice pentru tine”, îl imploră fetița pe omul care a gasit-o, scrie CNN.

„Scoate-mă de aici, voi face orice pentru tine”, reușeșete să spună copila prinsă de ore bune între plăcile de beton. „Voi fi slujitorul tău”, mai spune fata omului care a găsit-o.

În imagini se văd doi copii, imobilizați de plăcile de beton care au căzut peste ei. Copila care are 7 ani și se numește Mariam îl are alături pe frățiorul ei, mult mai mic, și el prins între dărâmături. În filmare se văd salvatorii ghemuiți între dărâmăturile casei din Besnaya-Bseineh, un sat din Siria, încercând să găsească o modalitate sigură de a-i scoate pe copii dintre betoane.

Bărbatul care i-a găsit pe copii relatează că aceștia par să fie pe rămășițele unui pat, cel mai probabil copiii dormeau împreună când a început cutremurul, scrie digi24.ro

Numele copilului mai mic este Ilaaf, un nume islamic care înseamnă protecție, a povestit ulterior tatăl copiilor.

Mustafa Zuhir Al-Sayed spune că soția și cei trei copii sai dormeau la primele ore ale zilei de luni, când pământul s-a zguduit cu un cutremur cu magnitudinea de 7,8, cel mai mare care a lovit regiunea în ultimul secol.

„Am simțit că pământul tremură… și moloz au început să cadă peste capul nostru și am stat două zile sub dărâmături”, a spus el. „Am trecut prin, un sentiment, un sentiment pe care sper că nimeni nu trebuie să simtă.”

Prins sub dărâmături, Al-Sayed a spus că familia sa a recitat Coranul și s-a rugat cu voce tare ca cineva să-i găsească.

„Oamenii ne-au auzit și am fost salvați – eu, soția mea și copiii. Slavă Domnului, suntem cu toții în viață și le mulțumim celor care ne-au salvat”, a spus el.

Videoclipul îi arată pe localnici aplaudând în timp ce Mariam și Ilaaf sunt transportați din dărâmături înveliți în pături. Copiii au fost transportați la spital, unde primesc îngrijiri medicale.

Cu fiecare oră care trece, speranța de a găsi alți oameni care au supraviețuit cutremurului devine din ce în ce mai mică din cauza temperaturilor foarte mici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"