NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O fostă deputată din Bălți se vrea primar. Are nevoie de peste 5 mii de semnături

„Să fii independent e complicat”, susține ex-deputata „Platformei Demnitate și Adevăr”, Arina Spătaru. Astăzi, aceasta și-a înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii sale la funcția de primar al municipiului Bălți. Spătaru declară că are nevoie de 5250 de semnături pentru a avea dreptul de a candida independent.

„Candidatul neafiliat, anume pentru primăria de Bălți, trebuie să colecteze 5% din numărul oamenilor cu drept de vot, asta ar fi 5250 de semnături. Acest lucru demonstrează că există o barieră creată intenționat pentru oamenii care vor să nu depindă de partide politice și de șefi de partid. Eu sper că voi avea capacitatea să mobilizez oamenii și să reușim să colectăm aceste voturi.”, a declarat  Arina Spătaru, candidat independent

Arina Spătaru crede că municipiul Bălți merită un primar neafiliat politic și transparent, iar experiența sa de deputat în Parlamentul Republicii Moldova o va ajuta să exercite corect această funcție.

„Doar un primar neafiliat politic va putea deschide ușor ușile cabinetelor Guvernului, ministerilor, agențiilor de stat și investitorilor. Doar un primar independent poate aduna în jurul lui asociații de locatari, mediul de afaceri, asociațiile obștești, comunitățile etnice. Eu știu cum funcționează o primărie. Experiența mea în calitate de deputată în Parlamentul R. Moldova, membra Comisiei pentru Administrația Publică mi-a oferit cunoștințe depline pentru a conduce o primărie”, a mai adăugat candidata.

Membrii Consiliului electoral al circumscripției electorale mun. Bălți nr.2 se vor întruni în ședință pentru a aproba grupul de inițiativă.

„Candidații independenți la funcția de primar pot să înregistreze grupul de inițiativă care vor strânge semnături pe listele de subscripție pentru susținerea viitorului candidat la funcția de primar al mun. Bălți.  Acum, Consiliul electoral se va întruni în ședință, va aproba grupul de inițiativă, va elibera legitimațiile și persoanele deja vor putea să colecteze semnăturile.”, a spus Irina Serdiuc, președinte Consiliul electoral al circumscripția electorale mun. Bălți nr.2

Amintim că, la 21 noiembrie curent, la Bălți vor avea loc alegeri locale noi, după ce liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, și-a dat demisia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata