NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O gamă largă de servicii sociale pentru locuitorii din raionul Glodeni aflați în dificultate

Locuitorii din raionul Glodeni aflați în dificultate vor putea beneficia de o gamă largă de servicii sociale. Totul grație proiectului „Planificarea comunitară a serviciilor sociale prin dialog public” – o platformă de discuție pentru studierea și identificarea necesităților beneficiarilor.


„Potențialii noștri beneficiari sut persoanele cu dizabilități, persoanele singuratice, copiii rămași fără părinți, dar și alte persoane care s-au pomenit într-o situație dificilă și trebuie ajutați să iasă din impas”, a declarat Ion Crudu, șeful adjunct al Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, Glodeni

În cadrul proiectului a fost elaborat un ghid al serviciilor sociale din Glodeni. Aici oamenii pot afla care sunt centrele comunitare din raion și ce servicii prestează acestea.

„Ne dorim în viitor să deschidem și alte servicii sociale. Acesta este obiectivul unui conducător de instituție socială.”

Iar bunele parctici vor fi împrumutate de la parteneri din Cehia unde va fi întreprinsă o vizită de studiu.

„În viitorul apropiat urmează să plecăm în Cehia unde serviciile sociale sunt dezvoltate și urmează să învățăm de la ei.”

Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale spun că proiectul este binevenit. Aceștia au gândit deja servicii sociale noi pentru copii.

„ Cred că un serviciu bun ar fi pentru copiii care din cauza migrației au rămas acasă cu un părinte sau fără ambii părinți. Cred că prin acest dialog, în cadrul acestui proiect, vom îmbunătăți calitatea serviciilor, pentru a le diversifica în funcție de nevoile beneficiarilor. Cred că este o activitate salutabilă și necesară”, a spus Victor Zamă, directorul executiv al AO „NEEMIA”

Proiectul „Planificarea comunitară a serviciilor sociale prin dialog public” este implementat în raioanele Glodeni, Strășeni și Cahul.

„Acest proiect este interesant și prin faptul că deschide ușile pentru dialog unui număr foarte mare de actori interesați de proces. Este APL, sunt grupurile de inițiativă, comunitățile religiloase, ONG-urile, sunt persoanele cu inițiativă”, a declarat Victor Coroli, expert facilitator pentru elaborarea planului de dezvoltare a proiectului

Proiectul este implementat în parteneriat  cu People in Need Moldova, cu susținerea financiară a Agenției Cehe de Dezvoltare și are drept scop contribuția la realizarea necesităților sociale de bază ale grupurilor vulnerabile, în concordanță cu necesitățile reale și reflectând resursele disponibile în comunități.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata