NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O grădiniță din Sângerei va beneficia de 1,6 milioane de lei din partea Guvernului României

O grădiniță din orașul Sângerei va beneficia în acest an de 1,6 milioane de lei din partea Guvernului României. Este vorba despre instituția de învățământ preșcolară „Ghiocel”, care este frecventată de 150 de copii. Azi, grădinița a fost vizitată de Consulul General al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, care a declarat, că accesul la educație de calitate în Republica Moldova este o prioritate pentru România.

Este vorba despre un proiect care a fost scris în anul 2018 și care este implementat în 2020. Va fi schimbat acoperișul acestei grădinițe, din fondul de investiții care vin din România. Accesul la o educație de mare ținută și rafinament. Asta ne propunem împreună cu domnul primar, să ridicăm calitatea vieții în orașul Sângerei, a declarat Petrișor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți.

Din banii oferiți de Guvernul României, va fi renovat acoperișul grădiniței, care nu a fost reparat de mai bine de jumătate de secol.

La moment, suntem în proces de realizare a unui proiect de renovare a acoperișului, în sumă de 1,6 milioane de lei. Pentru instituția noastră este un proiect binevenit. Grădinița este din anul 1963. Având 57 de anim chiar necesită reparație. Sunt copii din districtul nostru în număr de 150, chiar nu-i putem cuprinde, dar suntem mulțumiți că grădinița este suprasolicitată, a spus Ana Gubceac, directoarea grădiniței „Ghiocel”.

Primarul orașului Sângerei, a declarat, că prioritățile autorităților locale pentru următorii ani, sunt accesul la educație de calitate, dar și infrastructură dezvoltată.

Pe noi ne interesează sănătatea noastră, să avem sistem de canalizare, stație de epurare și ca prin apeduct să curgă apă calitativă. Din cei 90 de km de apeduct, 70 de km sunt vechi, din anii 1970. Este cel mai grandios proiect. Venin către Guvernul României cu această propunere, provocare, ca pe viitor, să realizăm acest proiect, a declarat Arcadie Covaliov, primarul or. Sângerei.

În cadrul vizitei sale de lucru la Sângerei, Consulul General al Românie la Bălți, Petrișor Dumitrescu, a mers la primărie și la alte două instituții de învățământ.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"