NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O grenadă a pus pe jar o mahala din Bălți. Geniștii au intervenit la fața locului

O grenadă din perioada celui de-al doilea Război Mondial a pus pe jar o mahala din Bălți. Descoperirea periculoasă a fost făcută de angajații unui operator de telecomunicații. Aceștia au depistat grenada în timp ce efectuau săpături pe strada Anton Cehov din localitate. Speriați, muncitorii au sunat la 112, iar la fața locului au intervenit poliția și geniștii.


Locuitorii din preajmă sunt speriați și spun că este pentru prima data când lângă casa lor se face o asemenea descoperire.

„În ziua de astăzi nici nu știm la ce să ne așteptăm și ce să facem. Mi-au spus numai că au depistat o grenadă. Eu am 22 de ani de când trăiesc aici, a fost liniște mereu. Prima dată așa caz. De asta îmi e de mirare. Vin de la muncă și vreau să mă duc spre casă, dar trebuie să încojor, sau prin partea asta sau prin partea cealaltă.”

„În aceste timpuri grele cred că sunt mulți idioți, oameni care nu sunt în deplinătatea facultăților mintale, care au careva dereglări psihice. E pentru prima dată când mă ciocnesc cu așa ceva, nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva, dar încet picăm în beznă.”

„E periculos, sigur. De-acum încolo o să ne temem. Nu au mai fost astfel de cazuri. Este pentru prima dată. Eu mă gândesc că asta a făcut cineva din alcoolici sau persoanele care consumă droguri pentru că vin aici, beau, după care se împacă sau se ceartă și fac astfel de surprize.”

Explozibilul a fost preluat de geniști. Preliminar ar fi vorba de o grenadă de model F1, introdusă în dotarea Armatei Roșii la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"