NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O mamă cu patru copii din Glodeni, nu poate beneficia de locuință socială

O mamă din Glodeni este nevoită să-și crească de una singură cei patru copii, după ce soțul a părăsit-o și a lăsat-o fără locuință. Acum, cele cinci suflete se adăpostesc într-o casă veche, care nici măcar nu le aparține. Sunt însă plini de speranțe și cred că într-o bună zi fiecare va avea odaia sa.

Adriana Suleac are 35 de ani. Femeia crește și educă patru copii, cel mai mic având doar patru ani. Soțul a alungat-o din casă și și-a întemeiat o altă familie.

Sunt mămică a patru copii minori, îi întrețin de una singură. Locuim în aceste două camere, nu avem apă, baie, nimic, condiții nu prea sunt. Dar ne străduim să facem față lucrurilor. Ca oricare mamă, îmi doresc să îmbunătețesc condițiile copiilor, spune Adriana Suleac, mama copiilor.

Adriana spune că nu cerșește milă, vrea doar un acoperiș deasupra capului. Anul trecut a depus o cerere la Consiliul Raional Glodeni pentru a beneficia de un apartament social însă, cerere i-a fost respinsă.

Am fost la Ala Ojog să mi se dea regulamentul ca să mă conving de ce nu am beneficiat de un apartament în blocul social. Dumneaei mi-a remarcat că sunt coproprietară a locuinței unde am trăit cu fostul soț. De locuința dată eu am aflat când am depus dosarul, dar acolo nu locuiesc de când am plecat de la fostul soț, a mai adăugat Adriana Suleac, mama copiilor.

Nicolae este cel care alină sufletul mamei cântând la pian. Îi place muzica și scena. Visul lui este să aibă odaia sa, unde ar putea să exerseze în fiecare zi.

Eu în timpul liber iubesc să stau în calculator sau să învăț notele muzicale. Eu învăț la acordeon, la școala muzicală. Desigur că aș vrea să am camera mea, eu aș sta singur și aș repeta la acordeon, ar fi foarte bine, aș fi un acordeonist foarte bun.

Adriana nu este singura care a rămas dezamăgită de decizia autorităților din Glodeni. Mai mulți oameni se plâng că nu pot beneficia de locuință socială, deși trăiesc de pe o zi pe alta.

Din 2010 sunt invalid de gradul doi. În ianuarie 2020 am strâns toate actele și le-am depus. Nu știu de ce am fost refuzată, nu m-a sunat nimeni, nu mi-a spus nimeni nimic. Am scris scrisoare, dar nu am primit niciun răspuns absolut, se plânge Valentina Pogor, locuitoare or. Glodeni.

Comisia mi-a spus că toate actele sunt bune, să aștept un sunet. Nici nu am fost sunat, nici vreo scrisoare nu am primit. Am gradul doi de invaliditate, nelucrător. La mine aparatul locomotor este rupt. Traumă cerebrală, sunt orb, nasul și chiar limba mi-a fost cusută. Eu nouă ani închiriez într-o căsuță mică, nici poduri nu-s, și este umezeală mare, a mai povestit Serghei Ivanov, locuitor or. Glodeni.

Autoritățile susțin că i-au propus Adrianei Suleac să-i închirieze un apartament pentru o perioadă de un an. Femeia nu poate beneficia de locuință socială pentru că este coproprietara casei în care locuiește fostul soț.

Doamna Suleac Adriana nu a întrunit una din condițiile prevăzute în regulamentul atribuirii locuințelor sociale. Dumneaei deține, imobil casă de locuit, pe teritoriul RM și totodată, teren pentru construcții, în care figurează drept coproprietar, a declarat Ion Cojocari, Președintele raionului Glodeni.

Adriana spune că în pofida faptului că autoritățile sunt dispuse să îi achite chiria unui apartament, nimeni nu vrea să o primească împreună cu tocmai patru copii.

 

2 Comentarii
  1. Alisa spune

    4 copii de la trei barbati…Copilul cel mai mare invata la Chisinau, ii ajuta Statul, familia este sustinuta de Asistenta sociala, primeste sustinere baneasca de la Stat. Fostii soti indeplinesc obligatiunea sa achite pensia alimentara copiilor? Cu sotul nr.2 a procurat imobil si nu a stiut ca este proprietara? Oameni, cind faceti ceva, mai intii ganditinu va nu numa la placul vostru!

    1. Olivia spune

      |Bună ziua! pot să vorbesc cu dvs despre acest caz?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata