NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O mașină făcută zob a sensibilizat participanții la trafic din Briceni

Peste un milion de oameni mor anual în accidente rutiere, iar alte câteva zeci de milioane de persoane sunt rănite sau rămân traumate pe viață. În fiecare an, a treia săptămână din noiembrie este marcată Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere. Astăzi, în tot nordul țării au fost organizate evenimente de sensibilizare a participanților la trafic.


Majoritatea conducătorilor auto din Briceni au fost trași pe dreapta, pentru a fi informați despre importanța siguranței în traficul rutier. Șoferii au salutat asemenea evenimente și spun că majoritatea accidentelor se produc din cauza conducerii în stare de ebrietate.

„Cel mai des, desigur din cauza alcoolului, apoi neatenția, lipsa de experiență și excesul de viteză.  Ei trebuie să fie pedepsiți dur.”

„Cel mai des din cauza conducerii în stare de ebrietate. Să nu servească nimic, cel mai bine ar fi.”

„Cel mai frecvent din cauza alcoolului.  Nu se poate de servit la volan. Ca să nu se întâmple accidente rutiere.”

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Național de Securitate Publică în comun cu Biroul de Probațiune din Briceni.

„Am organizat o activitate de informare și sensibilizare a șoferilor în privința evitării consumului de alcool la volan. Astfel, în centrul orașului Briceni am împărțit pliante cu sloganul „Nu te lăsa condus de alcool la volan. Cineva drag te așteaptă acasă”, a spus Irina Blânda, consilier Birou de Probațiune Briceni.

Mașini făcute zob, cadavre și oameni blocați între fiarele mașinilor. Asta vede aproape zilnic șoferul de pe evacuator.

Groaznic, de neuitat, cum vedeți această mașină așa este, sunt cazuri încă mai groaznice. Dacă nu zilnic, peste o zi, două, avem cazuri de accidente. Din cauza băuturilor alcoolice, din cauza neatenției. Șoferii consumă alcool, urcă la volan, mașinile nu sunt echipate corespunzător”, spune Vasile Cernei, șofer evacuator.

Conducerea în stare de ebrietate, somnolența, excesul de viteză și neatenția sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere.

În acest context, Direcția Patrulare Nord, al Inspectoratului Național de Securitate Publică, atenționează șoferii ca înainte de a urca la conducerea unui mijloc de transport, să nu consume băuturi alcoolice, substanțe narcotice, să nu urce la volan în stare de oboseală sau fără permis de conducere și să respecte cu strictețe prevederile  Regulamentul Circulației Rutiere”, a declarat Iurie Burlacu, ofițer superior INSP Briceni

De la începutul anului, pe teritoriul raionului Briceni s-au produs 30 de accidente rutiere, care s-au soldat cu traumatizarea a 36 de persoane și cu 2 decese.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata