NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O minoră din capitală, obligată să presteze servicii sexuale pentru a achita chiria. Avea până la opt clienți pe zi

Două tinere de 20 de ani din raioanele Florești și Sîngerei au fost reținute pentru trafic de copii și persoane în scopul exploatării sexuale comerciale. Potrivit oamenilor legii, suspectele obligau o minoră de 16 ani și un băiat de 19 ani să presteze servicii sexuale contraplată. 

Profitând de faptul că victimele fac parte din categoria celor vulnerabili, minora fiind crescută doar de bunică, iar băiatul fiind dintr-un orfelinat, suspectele cu ușurință i-au convins și i-au adăpostit într-un apartament din Chișinău. Ulterior, sub pretextul că este necesar de achitat chiria pentru apartament, de procurat produse alimentare, dar și alte utilități, aceștia au fost determinați să presteze servicii sexuale contra cost.

Atât minora, cât și tânărul de 19 ani erau impuși să întrețină relații cu clienții identificați prin intermediul unui site de anunțuri.
Pentru un act sexual, beneficiarii serviciilor sexuale achitau sume între 500 și 1500 de lei. Pe parcursul zilei, aceștia deserveau de la 5 până la 8 clienți, banii fiind acumulați de către traficanți fără a se împărți cu victimele, ele fiind doar hrănite.
În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, la 22 octombrie curent, persoanele suspecte au fost reținute, iar victimele au fost plasate în Centrul de plasament specializat, pentru acordarea asistenței corespunzătoare, inclusiv medicale, una dintre victime fiind testată pozitiv la HIV/SIDA.
Pe cazul dat au fost inițiate două cauze penale, iar persoanele suspecte au fost reținute și la moment se află în arest pe un termen de 30 de zile.
Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii de trafic de copii și persoane, riscă pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.
Poliția continuă acțiuni de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și stabilirea altor persoane implicate în acest caz, dar și identificarea altor victime
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"