NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O naistă de 14 ani din Bălți, invitată la concursul „Românii au talent”. Vezi cum cântă adolescenta

La doar 14 ani mânuiește cu dibăcie naiul și se bucură de popularitate pe rețelele de socializare. Este istoria de succes a Xeniei Tacu, din satul Elizaveta, municipiul Bălți. Recent, tânăra a adunat un million de vizualizări pe pagina sa de Facebook, cu piesa Bella ciao.

 Acesta este printre primele live-uri pe care am început să le facem pe Facebook, de când s-a început carantina. Și am făcut un live, două și acesta a fost pentru mine ceva deosebit, a fost o piesă pe care nu am auzit să o interpreteze cineva la nai. Și am încercat eu să o inerpretez.Într-o seară împreună cu tata am decis să vedem și iată că am avut peste un million de vizualizări, am avut niște emoții foarte plăcute împreună. A fost ceva foarte deosebit pentru mine”, a spus Xenia.

Cântă de la vârsta de opt ani, deși naistul familiei trebuia să fie fratele mai mic.

A început să cânte pe furiș, iar acum nu-și imaginează viața fără muzică.

Ca atare naiul a fost procurat pentru fratele meu, pentru că medicii i-au prescris o jucărie de suflare. Și odată cu procurarea acestui instrument au găsit și un repetitor pentru el, care îi dădea niște lecții de nai.Când el deja pleca, eu luam instrumentul și coboram jos la televizor și îl puneam pe Zamfir și pe Moscovici și cântam la auz, așa piesele lor, aproximativ ca ei”, a povestit tănăra naistă.

La scurt timp, părinții au observat talentul fiicei. Xenia a mers la școala muzicală Ciprian Porumbescu, din Bălți, unde a studiat naiul câte șase ore pe zi.

Eu mai mult mă axez pe studiile muzicale, eu stăteam la școală până la ora 14.00 și după liceu plecam la școala muzicală și stăteam aproximativ până pe la orele 20.00. Deja am început să fac din asta o carieră, pentru că odată ce am luat acest drum aș dori să-l duc până la capăt”, a precizat Xenia.

Iar piesa „Time to say goodbye”, realizată recent în colaborare cu Viorel Grossu i-a deschis calea peste Prut. Adolescenta a fost invitată să participe la concursul „Românii au talent”, fără a trece preselecția.

Xenia este mândria familiei. Revine cu diplome și trofee de la fiecare concurs.

Ne stăruim să o susținem în toate suntem foarte bucuroși de ceea ce face, ne mândrim foarte mult și o susținem în continuare și sperăm să ne bucure în continuare cu succese mai mari și mai mari”, a povestit tatăl fetei, Vitalie Tacu.

Vecinii își pun speranțe mari în Xenia Tacu.

Eu ca consătean al satului Elizaveta, vreau să mă mândresc cu așa o fată talentată de la noi din sat și sper să ne ducă faima țării și peste hotare.

„O fetiță foarte talentată, care are parte de o dăruire divină, de la Dumnezeu, fiind că știe să mânuiască cu dibăcie un instrument care ne reprezintă neamul. Un instrument care ne trezește nostalgii. Simt o deosebită plăcere când stau în casă seara și aud fredonând melodiile din vecinătate”, au spus vecinii.

Xenia Tacu vrea să plece la Chișinău pentru a-și continua studiile muzicale.

Materialul face parte din cadrul proiectului Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova derulat de IREX Europe,  cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american.
”Opiniile exprimate în această publicație nu reflectă neapărat poziția IREX Europe”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"