NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O navă spațială americană a aterizat la Bălți

Roverul Perseverance, trimis de NASA pe Marte, a aterizat inopinat pe o stradă din orașul Bălți. Nava spațială ajunsă în capitala de nord a Republicii Moldova, a fost întâmpinată de un grup de bălțeni  care au trimis de nenumpărate ori semnale în spațiu, considerând că doar  exatratereștrii le pot repara strada Burebista.

Fiți alături de noi, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

 „Nu știu unde am ajuns. Aici sunt multe gropi, apă și noroi. Sunt șocat de cele văzute.” Este primul mesaj transmis de Perseverance, după câteva ore de reculegere.

„Roverul Perseverance este încă funcțional, după ce a a înainta peste o sută de metri pe strata Burebista din Bălți. Potrivit imaginilor filmate de camerele vehiculului, pe această stradă au existat în alte secole trotuare, bordure și asfalt. Omenii locului spun că infrastructura rutieră a fost distrusă de o ploie de meteori, a anunțat NASA pe canalul de YouTube.

Roverul Perseverence a reușit să vorbescă și cu unii bălțeni, care locuiesc pe această stradă.  Ei spun că vor depune o plângere la Guvernul Marțian, dacă primăria de Bălți nu le va rezolva problema.

„Acesta e drum? Vă întreb și eu. În centrul orașului Bălți este inadmisibil așa ceva.”

Bălțenii de pe Burebista au recunoscut că navele spațiale aterizează aici mai des decât autospecialele și drumarii.

„Le-am scris încă în anul 2006. Atunci, au spus că vor contrui apeductul, apoi vom rezolva problema. Au trecut anii, suntem în 2021 și nimic nu s-a schimbat.” 

„Arătați-mi trotuarul! Oamenii cu cărucioare pe unde să meargă? Aici este trotuar, mai departe el nu există. E normal așa ceva?”

Unii s-au gândit chiar să-și cumpere bărci fără motor, pentru a putea traversa strada după ploi.

„Anul trecut au aruncat două mașini de prundiș, care a fost spălat după prima ploaie. Dețin imagini despre ce se întâmplă după ploi. Este un râu de la un gard la altul.”

„Sunt rele drumurile, e greu, iată, venim murdari, e greu, așa ne este greu. Vara e colb, acum e noroi. Nu-i normal, suntem țară civilizată, trebuie să avem și drumuri bune”, au spus oamenii.

După o sută de metri de explorare, Perseverance-ul American s-a stricat, nereușind să cerceteze bălțile din Bălți.

Notă : Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 

1 Comentariu
  1. Vselovod spune

    Bravo. Poate macar așa ar ajunge la urechile autorităților. Super

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata