NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O nouă intervenție Smurd: un copil din Sîngerei a fost transportat de urgență la București

Un elicopter SMURD a aterizat vineri la Chișinău, pentru a transporta un pacient grav bolnav la București. Este vorba despre un copil în vârstă de 5 ani din Sîngerei, diagnosticat cu  intoxicație acută cu paracetamol.

Copilul fusese internat la Institutul Mamei și Copilului, fiind preluat de la Spitalul Clinic Municipal din Bălți.  În urma tratamentului complex administrat,  starea copilului s-a stabilizat, dar se menține extrem de gravă,  fiind necesară epurarea hepatică. Astfel, micuțul a fost  transportat  la Spitalul de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” din București, unde se practică metoda de epurare hepatică.

Potrivit șefei Secției Pediatrie a Spitalului Clinic Municipal din Bălți, Maria Neamțu, copilul  din Sîngerei  a fost internat  miercuri, 18 iulie, aflându-se în comă de gradul I.  La sfârșitul zilei, micuțul pacient a fost transferat   la Institutul Mamei și Copilului.

În acest context, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează părinții că nu trebuie să administreze medicamente copiilor fără prescripția medicului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"