NordNews
Avem ce spune

VIDEO| O primăriță socialistă din raionul Fălești și-a asfaltat drumul de lângă casă

Drum reparat de mântuială în satul Albineț, raionul Fălești. Oamenii se plâng că strada renovată în cadrul programului ”Drumuri bune”, dar și cu susținerea autorităților locale, a devenit de-a dreptul impracticabilă și că nu au acces în propriile curți.

Culmea e că drumul a fost asfaltat doar pe lângă gospodăria primăriței, membră a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Alexandru Coșer spune că nu-și poate parca mașina în garaj din cauza șanțului din fața porții care a fost lăsat de izbeliște.

În schimb, lângă gospodăria primăriței, șanțul a fost asfaltat, la fel și partea carosabilă.

Noi ne-am adresat la primăriță, să aflăm dacă într-adevăr primăria nu va betona rigolele, și dumneaei mi-a răspuns că da, pentru că primăria nu are bani, dar eu i-am răspuns pentru ce atunci a-ți creat probleme la săteni care acum n-au acces la ogradă. Ea mi-a spus că așa sa hotărât la consiliul local, dar la consiliul local este scris că porțiunea de drum trebuie să fie albă și nu betonată, banii care trebuia să-i facă la oameni rigoli betonate, ei le-au folosit pentru o porțiune de drum care ea nici nu este programată să fie betonată, a spus ALEXANDRU  COȘER, locuitor al satului Albineț, raionul Fălești

Pentru a ajunge în propriile curți, oamenii sunt nevoiți să sară peste un șanț de aproape un metru lățime.

unde locuiește primărița s-a făcut și stradă bună și rigole că ea trebuie să facă, dar la ceilalți cetățeni a hotărât să sară peste șanț. Nepoții să iasă tot așa, spune o locuitoare.

Nu ne place la moment că nu putem să intrăm cu mașina în curte, și nici noi nu putem intra le vom betona noi din câte am înțeles, a mai adăugat o locuitoare.

Lumea e mulțumită că avem drumuri bune că aici era strașnic când ploua, dar durerea noastră sunt rigolele, nu-i corect făcut, dacă se ne gândim noi așa, va ploua tare și tot materialul acesta de pe drum se va scruge în rigoli, și vor bloca aceste țăvi.

Ieri, primărița nu a fost de găsit la locul de muncă, și nici subalternii ei. Astăzi, contactă telefonic, Alla Țăranu a negat acuzațiile aduse de săteni, menționând că primăria nu dispune de bani pentru a betona șanțurile, așa că oamenii o pot face din propriii bani.

Decizia consiliului nu a fost cu rigolele până la sfârșit, au fost betonate 80 de metri, 150 metri betonat rigole, și restul sunt  rigole de pământ. Cei care au făcut rigolele, ne-au spus că  nu merge așa pentru că va fi mai mare cheltuiala și noi am avut doar atâția bani. Dacă era să fie suma mai mare, atunci noi am fi putut să le facem și până în deal, a declarat ALLA ȚĂRANU, primarul satului Albineț

Pentru reparația străzii, prin programul „Drumuri Bune”, au fost alocați 1,3 milioane de lei, iar pentru renovarea șanțurilor, primăria din Albineț a cheltuit 267 de mii de lei.

Menționăm că nu este pentru prima oară când oamenii condamnă autoritățile pentru faptul că și-ar face propriile interese. Un caz foarte mediatizat a avut loc acum mai puțin de un an, când Ion Chicu și-a reparat drumul spre casă, imediat după ce a devenit prim-ministru.

3 Comentarii
  1. Alla Țaranu spune

    Multstimați reporteri al canalului,, NORD NEWS,, cu toată stima față de Domniile Voastre , menționez că prin acest reportaj va-ți afirmat ca minciunoși și lași, reporteri ce duc în eroare prin reportaje false cetățenii republicii Moldova. Din start , în titlul reportajului figurează cuvântul ,, asfaltat,, .Ați văzut și demonstrați cetățenilor că drumul este asfaltat? Menționați că primarul și-a făcut podeț în fața porții, dar arătați podețul făcut la intrarea în cimitir, care s-a făcut pentru acces transportului în cimitir la rânduielile în procesul funerarilor și a transportului în timpul lucrărilor de igienizare a teritoriei din cimitir. Tot în reportaj afirmaați că primarul și subalternii n-au fost de găsit la locul de muncă. ceea ce este fals și care prezintă semn de întrebare pentru subalternii cu care ați vorbit. Drumul este reparat nu pentru primar ci pentru acces la biserică și cimitir, Doamnă reporter!

  2. Aura spune

    Nu înțeleg ,prin acest mesaj murdar și mincinos ,ați decis să vă ridicat retingul …Ba dincontra,ați pierdut ….Acel drum era de importanță majoră,dar în stare dezastruoasă …..Cine nu vizitează cimitirul???Cred că ar trebui printr un mesaj să Vă cereți scuza pentru ducerea în eroare al locuitorilor satului…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"