NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O razie a poliției la Briceni i-a făcut pe mai mulți motocicliști pietoni. Un motociclist a dat bir cu fugiții

Câțiva șoferi din raionul Briceni au rămas fără motocilete și motorete. Acestea au fost ridicate de către polițiștii de patrulare. Mai mult, deținătorii de autovehicule pe două roți s-au ales și cu amenzi din cauza că nu dețin permise de conducere și alte acte obligatorii. Unul dintre șoferii nedisciplinați a făcut bir cu fugiții când a văzut că motocileta sa va fi urcată pe evacuatoar și transportată la parcarea cu plată a poliţiei.


Poliția a pornit pe urmele fugarului, însă acesta a dispărut pe una din ulițele satului Larga.
Până a fugi de sub nasul polițiștilor, șoferul a recunoscut că motocicleta sa nu este înmatriculată și nici nu deține cască de protecție.

Eu așa am cumpărat-o. E veche. Pe atunci nu aveam nevoie de acte. Nimeni nu mi le-a solicitat. Dar, acum de unde să le iau? De ce să supărați un batrân, ca noi să mergem pe jos? Dacă  mi-l ia, să mă ia și pe mine atunci… Eu nu mă duc nicăieri, doar la pământ, pe câmpuri”, – a spuc șofer Vladimir Șevcenco.

Pentru că nu a prezentat niciun act și a fugit de la fața locului, bărbatul riscă acum o amendă de până la 25 de mii de lei.

A încălcat prevederile articolului 241 aliniatul 1 unde prevede amendă de la 350 la 500 de unități contravenționale. Și de la privarea dreptului de conducere de la șase luni până la un an de zile”, – a declarat Alexei Cucer, subofițer a Direcției Patrulare Nord a INSP

Alexandru Marcu din satul Cotiujeni a rămas fără motociletă după ce a mers la magazin pentru a-și cumpăra pâine. Bărbatul a privit trist cum fiara sa pe două roți a fost încărcată pe evacuator.

Eu am ieșit până la magazin să îmi cumpăr o pâine. Eu nu umblu, și nu mă primblu, nu fac manevre. Permis este, totul este totul am, dar e acasă, doi pași eu nu trăiesc la Briceni ori în margine de sat, eu sunt aici, pe loc.

Iar acești șoferi au fost trași pe dreapta în orașul Briceni. Ei cred că ridicarea autovehiculelor este o măsură prea dură.

 Pe mine m-au oprit săptămâna trecută poliția și mi-au spus că nu trebuie documente dacă conduc motoretă 49,9 cm cubi, și mi-au dat drumul. Polițiștii de azi mă amendează cu trei mii de lei, n-au decât să o facă, nu voi plăti nimic. Motoreta este documentată, cum să mi-o ia la parcarea specială?
„Noi chiar acum mergeam să facem revizuirea tehnică, aici este aproape, pur și simplu nu am ajuns, doar 100 m. Noi am cumpărat motocicletă, eu am cumpărat și l-am rugat pe el să conducă, pentru că eu nu am categorie, ca să o înregistrezi și să trec revizuirea tehnică.

De polițiști nu a scăpat nici acest adolescent, care a scos pe furiș motocicleta din garajul tatălui său.

– În ce cicumstanțe a ajuns motocicleta la fiul dumneavoastră? – El în general nu are dreptul să conducă. Cu acordul dumneavoastră? – Nu. – Dar cum? – Eram la serviciu, și cred că a luat… – Fără permisiunea dumneavoastră? – Da. Nu eram eu înștiințat”.

De la începutul anului, în raionul Briceni au avut loc 18 accidente rutiere, cinci dintre ele cu implicarea conductătorilor de motocicletă. În urma acestora, două persoane au decedat, iar șase s-au ales cu leziuni corporale.

Vom desfășura razii cu scop de profilaxie a acidentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de tip MOTO. Totodată conducătorii care nu dețin permis de conducere, sau mijloacele de transport nu au fost imatriculate în mod stabilit acestea vor fi ridicate și ținute la parcare la Inspectoratul de Poliție Briceni”, – a declarat Iurie Burlacu, ofițer superior al Direcției Patrulare Nord.

Acțiunea se va desfășura până pe data de 30 septembrie pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"