NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O stradă centrală din Bălți, plină de băltoace. Mai multe case sunt în pericol din cauza apelor pluviale

Gropi, băltoace și curți inundate. Așa arată strada „Andrei Paladi” din centrul orașul Bălți, după fiecare ploaie. Locuitorii se plâng că au rămas singuri în fața acestei probleme, asta pentru că autoritățile locale nu se grăbesc să le vină în ajutor.


De mai bine de trei decenii, această femeie trăiește un adevărat coșmar. Apele pluviale se scurg direct în curtea sa. Pe lângă faptul că îi îneacă culturile, apa i-a afectat grav fundamentul casei.

Eu toată viața așa mă chinui. Vedeți din grădină cum curge apa, iar când vine toamna și plouă, aici se formează un râuleț, care se scurge direct sub casă. Am făcut lucrări de reparație, dar nu se vede, totul este în gresie. Eu am cărat cu mâinele pietrele, atunci când ne reparau drumul, astupam gropile. De când am cumpărat casa, nu am văzut să se repare drumul, a spus o locuitoare de pe strada „Andrei Paladi”.

Oamenii spun că au cerut ajutorul autorităților locale de mai multe ori, însă, fără rezultat.
Din partea cealaltă este impracticabil drumul. Oamenii astupă gropele cu ce au pe lângă casă. Ne-am adresat la autorități, dar nimeni nu ne-a ajutat cu nimic.

Problema e că drumul alunecă. Drumul trebuie reparat capital, dar dacă primăria nu are bani, ce să facem? De mult timp nu a fost reparat drumul, de fapt ca și alte obiecte din oraș, s-au plâns oamenii.

Șeful întreprinderii municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, Iurie Hmarnîi, declară că, strada „Andrei Paladii” va fi renovată. Mâine, o echipă de specialiști se va deplsa la fața locului.

Mâine, împreună cu drumarii și cu inginerul principal ne vom deplasa la locul dat. Vom determina cantitatea de muncă care este necesar de afectuat și vom soluționa toate problemele pentru a crea toate condițile  pentru oamenii de acolo, a declarat Iurie Hmarnîi, șeful ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”.

Potrivit autorităților locale, pentru reparația capitală a tuturor străzilor și podurilor din oraș, este nevoie de 2,3 miliarde de lei.
 

2 Comentarii
  1. […] Locuitorii se plâng că au rămas singuri în fața acestei probleme, asta pentru că autoritățile locale nu se grăbesc să le vină în ajutor, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md. […]

  2. […] Locuitorii se plâng că au rămas singuri în fața acestei probleme, asta pentru că autoritățile locale nu se grăbesc să le vină în ajutor, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata