NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Octavian Țîcu a primit 150 de cereri prealabile de chemare în judecată de la Partidului Politic „ȘOR”

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu, susține că a fost intimidat de către parlamentarii din fracțiunea Partidului Politic „ȘOR”, după ce a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care a cerut radierea formațiunii politice. Politicianul spune că a găsit în cutia poștală 150 de cereri prealabile de chemare în judecată expediate de către reprezentanții Partidului Politic „ȘOR”. În acest sens, Țîcu a menționat că va depune o cerere în adresa Ministerului Justiției prin care va solicita sistarea activității, pentru o perioadă de șase luni, a Partidului Politic (ȘOR), scrie zdg.md

În cadrul unui briefinng de presă, miercuri, 14 aprilie, deputatul neafiliat, Octavian Țîcu, a anunțat că, de două zile, parlamentarii din Partidul Politic „ȘOR” întreprind acțiuni de indimidare asupra lui. Potrivit deputatului, reprezentanții Partidului ȘOR i-ar fi trimis 150 de cereri de chemare în judecată, imediat după ce el a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care a cerut radierea formațiunii.

Întotdeauna s-au încercat modalități de intimidare, după ce am depus o sesizare la CC privind scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”. Imediat după asta au început intimidările din partea acestor criminali. Ieri și astăzi am găsit în cutia poștală a Parlamentulu 150 de cereri de chemare în judecată din partea acestor indivizi. Motivul fiind declarațiile pe care le-am făcut în Parlament și ei vor să prezint scuze publice. (…) Voi face și un demers către președinta Sandu dacă CC va considera că nu trebuie scos în afara legii acest partid”, a declarat deputatul.

În context, Octavian Țîcu a anunțat că va depune o cerere la Ministerul Justiției prin care va cere sistarea activității formațiunii politice.

Depun astăzi o cerere către Ministerul Justiției de a limita activitatea Partidului Politic „ȘOR” pentru șase luni pentru coruperea alegătorilor prin intermediul cardurilor sociale de la magazinele MeriȘOR”, a mai menționat parlamentarul.

În context, Octavian Țîcu a prezentat scrisorile care, potrivit lui, ar fi fost expediate de către reprezentanții Partidului Politic „ȘOR”.

foto: captură de ecran privesc.eu
foto: captură de ecran privesc.eu

Pe 30 martie, deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr anunțau că au solicitat radierea Partidului Politic „ȘOR” din registrul partidelor politice din R. Moldova și că vor depune o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care vor solicita ca Partidul Politic „Șor” să fie declarat ca fiind un partid neconstituțional.

Cinci deputați ai Partidului Politic „ȘOR” au fost anterior, la solicitarea procurorului general, lipsiți de imunitate parlamentara fiind vizați în „dosarul fraudei bancare”. Este vorba despre deputații Reghina Apostolova, Marina Tauber, Petru Jardan, Denis Ulanov și Ilan Șor. Liderul Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, a fost condamnat, în 2017, la șapte ani și jumătate de închisoare în „dosarul fraudei bancare”.

La 25 iulie 2019, magistrații Curții de Apel Cahul au emis un mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor și l-au anunțat în căutare.

1 Comentariu
  1. Aculina spune

    Hotii la duba

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata