NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Octavian Țîcu își ia o pauză și pleacă de la PUN: „Am învățat că nu trebuie să te legi cu oamenii care te-au trădat odată”

Octavian Țîcu a fost îndemnat să plece de la cârma Partidului Unității Naționale. Politicianul a precizat că membrii Biroului Politic i-au cerut demisia din funcția de președinte al formațiunii. Aceștia vor convocarea de urgență, pe 18 decembrie, a Congresului extraordinar, la care să-și aleagă noua conducere. Țîcu își acuză colegii din formațiune că ar folosi Partidul Unității Naționale în propriile interese. Declarația a fost făcută prin intermediul rețelelor de socializare. Acesta a punctat că va reveni atunci când va „simți susținere din partea cetățenilor”.

„Va trebui să luăm o pauză și să ne gândim ce avem de făcut. Este un potențial enorm intelectual și un potențial politic pe care să îl explorăm”, a menționat Țîcu.

Octavian Țîcu a adăugat că Anatol Șalaru și Ana Guțu au îngropat și au distrus unionismul în Republica Moldova:

„PUN este mort pentru că personalitățile de acolo îi dădea vitalitate, nu spiritul de gașcă pe care l-a avut PUN-ul, datorită lui Șalaru. Ei doi au anihilat un partid care putea deveni o alternativă actualei guvernări și o alternativă de guvernare. Și-au dorit să-și securizeze partidul pentru propriile interese. Toate asocierile cu Anatol Șalaru mi-au fost negative, pentru că știți foarte bine, oriunde ne-am fi dus, toți spuneau: Țîcu e bune, dar în spatele lui este Șalaru. Cât este Anatol Șalaru, la PUN nu vom veni. Și oamenii veneau cu dificultate, spune Octavian Țîcu”.

„Am învățat că nu trebuie să te legi cu oamenii care te-au trădat odată. Am învățat că nu în unirea unioniștilor este soluția pentru reunirea cu România. Cetățenii Republicii Moldova vor trebui la următoarele alegeri, pentru că ele nu vor fi curând, să aleagă acea partidă unionistă care nu unește toți liderii unioniști compromiși și expirați, ci să aleagă acea alternativă, care este pentru toți cetățenii”, declară Octavian Țicu.

El a dat și numele tuturor celor care îi cere demisia – Anatol Șalaru, Pântea, Cărbune, Topală, Botnari, Petcu, Cimbriciuc, Dușciac, Guțu, Gheras.

Amintim că biroul Politic al PUN cere demisia lui Octavian Țîcu și a convocat Congresul extraordinar al formațiunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"