NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Percheziții la domiciliile a patru polițiști din Florești. Au fost ridicate opt arme de foc

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au descins cu percheziții la domiciliile a patru angajați ai Inspectoratului de Poliție (IP) Florești.

SPIA, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a efectuat în total opt percheziții în cadrul unei cauze penale inițiată la 17 noiembrie curent, conform art. 290 alin. 2 lit. b) Cod penal al R. Moldova – purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, sustragerea lor săvârșită de două sau mai multe persoane.

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în privința unui grup de funcționari publici cu statut special din cadrul IP Florești, care folosindu-se de situația de serviciu, ilegal ar fi însușit patru arme de foc, care anterior au fost deținute legal de un bărbat (decedat în anul curent), locuitor al raionului Florești.

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile și automobilele a patru angajați ai IP Florești, dintre care unul cu funcție de conducere și unul – fost angajat al poliției, la fel, care a deținut funcția de șef al IP.

Ca urmare a efectuării perchezițiilor, au fost depistate și ridicate opt arme de foc, muniții – 595 de cartușe, trei permise de port armă, toate păstrate ilegal, potrivit MAI.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"