NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Omorul de la Elizaveta : Mama victimei a depus mărturii în fața instanței. „Să-l elibereze, dar să-mi întoarcă băiatul!”

Mama băiatului împușcat acum cinci luni, în satul Elizaveta, de către un carabiner, a depus mărturii în fața instanței. Azi, magistrații de la Bălți, au decis să prelungească mandatul de arestare preventivă cu încă 30 de zile, pe numele lui Vitalie Tătaru. Totodată, judecata a respins solicitarea de plasare a bănuitului în arest la domiciliu.

El vrea acasă, da eu îl înțeleg că vrea acasă, lasă-l să vină, dar să-mi aducă și băiatul. Eu cu asta sunt de acord. Dar, nu să vină și să stea”, s-a plâns tatăl baiatului decedat.

Din cauza restricțiilor cauzate de pandemie, Vitalie Tătaru a fost prezent la ședința de judecată online. Tatăl băiatului împușcat spune că Tătaru continuă să pledeze nevinovat și nu simte vreo remușcare. Tot el a adăugat că, procesul este tergiversat, iar ucigașul băiatului ar putea scăpa de pedeapsă.

Se îndelungește intenționat, nu înțeleg ce vor să facă. Ba nu e așa, ba altfel”, a mai spus tatăl.

 Avocatul lui Vitalie Tătaru a declarat că nu vede temei pentru prelungirea mandatului de arest pe numele clientului său și a solicitat plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Am indicat în cerere, care puteau fi acceptate. Dumnealui se ve expune în instanța de judecată”, a menționat avocatul, Igor Dorfman.

Următoarea ședință de judecată în cazul omorului din Elizaveta, va avea loc luni, 25 mai.

 Avem mulți martori care trebuie audiați, și probele apărării. S-au numit trei ședințe, fiecare ședință va avea un rezultat. Sperăm că totul va fi în limitele legii”, a menționat Ion Cerga, avocatul părinților.

Amintim că, la data de 13 ianuarie, în ajun de Sfântul Vasile, un tânăr de 23 de ani, din satul Elizaveta, mun. Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare, de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"