NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Omul cu buzduganul”, vizitat de polițiști

Vasile Sinigur, numit „bărbatul cu buzduganul” din timpul protestului combatanților din ziua de 2 martie, este intimidat de “armata lui Dodon”. Cel puțin asta afirmă activistul civic într-un mesaj video postat pe rețeaua de socializare Facebook.

Azi, 4 aprilie, doi reprezentanți ai forţelor de ordine au “bătut la ușa” protestatarului Vasile Sinigur. Cei doi s-au prezentat fiind Ofițeri de Investigație ai Direcției de Poliție a municipiului Chișinău (DPC) și au încercat să aducă la cunoștința activistului despre citarea acestuia în cadrul dosarului penal deschis pe numele său în urma acțiunilor violente de la protestul antiguvernamental al veteranilor Războiului de pe Nistru din data de 2 martie.

În acest sens, Vasile Sinigur s-a arătat indignat de cei doi colaboratori ai forțelor de ordine, învinuindu-i de trădare de patrie și neam. Acesta declară că nu el trebuie să stea la pușcărie, ci Igor Dodon. Ca și argument, invocă imaginile video în care șeful statului recunoaște că primește lunar bani din Federația Rusă pentru PSRM, al cărui lider neformal este.

Când Dodon o să fie arestat pentru trădare și spionaj în favoare altui stat, până atunci să nu aveți ce călca în ograda mea. Eu nu am încălcat Constituția. Eu am vrut să-l arestăm pe Iuda Dodon și toți trădătorii. Unde este legea dacă voi nu-l arestați pe Dodon? Cei ce-l slujesc pe Dodon nu au demnitate națională

Activistul civic, Vasile Sinigur a mai afirmăt că nu recunoaște actuala guvernare iar Republica Moldova nu există ca stat.

Copiii lui Iuda au venit la mine acasă. Voi sunteți slugile lui Dodon și a lui Vlah. Duceți-vă și ștergeți papucii lui Dodon. Nu este așa stat ca Republica Moldova. Noi suntem Daci, urmașii lui Burebista și urmașii dacilor”.

În imaginile video de mai jos puteți vedea că polițiștii nu erau echipați nici cu mască de protecție și nici cu mănuși, măsuri obligatorii de protecție în timpul pandemiei de COVID-19.
Amintim că la data de 2 martie câteva sute de veterani ai Războiului de pe Nistru, dar și activiști civici, veniți să comemoreze aniversarea a 28-a de la începutul Războiului din regiunea transnistreană, au organizat un protest de amploare în fața clădirii Guvernului. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de mărimea îndemnizației pe care o primesc, dar și de atitudinea actualei guvernări față de conflictul militar din 1992. Mai mulți participanți la proteste s-au arătat supărați de politica pro-rusă a președintelui Igor Dodon, dar și de declarația ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, precum că Armata a 14-ea a venit în Republica Moldova în 1992 pentru a opri vărsarea de sânge.
Protestatarii au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar Vasile Sinigur, înarmat cu un buzdugan, a spart ușa din sticlă de la intrarea în sediul Guvernului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"