VIDEO | Operațiune de succes a polițiștilor din Bălți. Un grup de copii, ajutat să împodobească bradul

Chiar dacă vremea de afară este ploioasă, micuții Centrului de Plasament Temporar și Reabilitare pentru copii din Bălți, trăiesc magia sărbătorilor de iarnă. Astăzi, aceștia au împodobit pomul de Crăciun împreună cu polițiștii, care și le-au adus falnicul brad.

Lângă bradul adus de angajații Inspectoratului de Poliție din Bălți, copii au dansat și au recitat poezii.

Pentru polițiștii din Bălți este deja o tradiție, ca în ajun de Anul-Nou să „împartă” fericire celor mici.

„Tradițional, Inspectoratul de poliție Bălți în coordonare cu subconducerea Inspectoratului General de Poliție, venim anual în acest centru, unde acordăm asistență după posibilități, împreună cu oamenii de bună credință, a declarat Dumitru Cebotari, șef interimat IP Bălți.

La acțiunea de caritate a participat și un agent economic din oraș. Centrul a primit în dar tehnică, jucării și lăzi cu mandarine.

„Azi, în ajun de Anul Nou, am decis să dăruim casei de copii o mașină de spălat de capacitate mare și un boiler de o sută de litri, ” a spus Igor Goldberg, agent economic.

Fiecare copil care vine aici are o istorie deosebită, spun angajații centrului. Instituția medicală le oferă șansa de a se reabilita.

„Sunt copii, îndeosebi, cu maladii neurologice și ortopedice. Avem generații care pleacă la școală deja bine reabilitați și asta ne bucură. Ne bucură orice oaspete, orice cadou, orice atenție,” a spus Nina Ciubotaru, logoped.

„Avem copii din Bălți, circa 50 la sută din cei care-i deservim și 50 la sută din raioanele de nord. În 2019 au trecut cura de tratament și au o reabilitare pozitivă circa 4200 de copii,” a adăugat  Valeriu Slobodeanu, medic șef CPTR pentru copii.

În prezent, de serviciile Centrului de Plasament Temporar și Reabilitare pentru copii din Bălți beneficiază peste o sută de micuți.

 

leave a reply