NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Opt oameni au fost răniți într-un atac armat asupra unui autobuz cu pelerini în centrul Ierusalimului

Opt oameni au fost răniți într-un atac armat asupra unui autobuz comis în dimineaţa de duminică, 14 august curent, în centrul Ierusalimului. Două dintre victime se află în stare gravă. Poliția a anunțat că a reușit să prindă un suspect, scrie realitatea.md.

Atacul a avut loc în Orașul Vechi, care găzduiește locuri sfinte pentru evrei, musulmani și creștini și care află printre zonele revendicate de palestinieni. S-a întâmplat la primele ore ale dimineții, când credincioșii evrei plecau de la ritualurile de la Zidul de Vest care marchează sfârșitul Sabatului.

„Ierusalim este capitala noastră și un centru turistic pentru toți credincioșii”, a spus premierul israelian Yair Lapid, adăugând că forțele de securitate israeliene vor „restaura calmul”.

Mai târziu, poliţia israeliană a anunţat că a arestat un bărbat suspectat că a tras asupra autobuzului în centrul Ierusalimului, rănind opt persoane, între care două grav.

„Teroristul este în mâinile noastre”, a declarat pentru radioul public Kan Eli Levy, un purtător de cuvânt al poliţiei.

Incidentul vine la câteva zile după ce statul evreu a efectuat o serie de raiduri aeriene în teritoriile palestiniene, ca răspuns la zecile de rachete trase de militanți. A fost cea mai gravă escaladare a violenţelor dintre Israel şi grupările armate palestinene de la războiul din mai 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"