NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Orașul Bălți împotmolit în zăpadă

Ninsorile din ultimele 24 de ore le-au dat mari bătăi de cap atât șoferilor din muncipiul Bălți, cât și celor din regiune. Deși, pentru deszăpezire, au intervenit peste 20  autospeciale, circulația la Bălți rămâne dificilă. Iar pe unele drumuri naționale a fost nevoie și de intervenția salvatorilor.  

Șoferii se plâng pe situația creată și dau vina pe responsabilii de la „Direcția Reparații și Construcții” Bălți, învinuindu-i de lipsă de profesionalism.
 
„ Jale, cum și țara așa și drumurile.”
 
„ Nu reușesc serviciile comunale să le facă pe toate, în general nu este prea bine dar ce să face, dacă a nins toată noaptea.”
„ Și așa slava Domnului că se curăță, și în centrul orașului au curățit.”
 
Unii pietoni sunt mulțumiți de calitatea curățirii troturelor și a drumurilor. Alții însă spun că n-au mai văzut atâta indiferență din partea autorităților locale.
 
„ Pot să spun că nu sunt curățite, sunt proaste, dorim să fie mai bine, ca noaptea să le curățe, ca dimineața să nu mergeam prin mocirlă.”
 
„ Am o părere foarte rea despre starea drumurilor, nu se curăță deloc, impozitile le achităm dar drumurile nu se curăță.”
 
„ Foarte rea, dar ce este bun în ele? Nu sunt curățite, nu sunt reparate, pur si simplu oribil.”
 
În cadrul ședinței serviciilor comunale, desfășurată azi la primărie, Responsabilii de la DRCD au afirmat că drumurile la Bălți sunt practicabile.
 
„Activăm în regim alert. Problema principală pentru ziua de astăzi este deszăpezirea orașului. În această noapte au fost folosite 57 tone de material antiderapant. Au activat 14 autospeciale și adițional 4 tractoare cu lopeți și 5 camioane destinate curățirii la timp atât a zonei centrale a orașului, cât și a periferiilor”, a declarat Iurii Hmarnîi, director ÎM DRCD Bălți
 
Ninsoarea din ultimele 24 de ore a acoperit nu doar străzile orașului, dar și traseele din regiune. Șoferii de curse spun că drumurile sunt foarte prost curățite.
 
„ De drumuri nu caută nimeni. Eu am ieșit la ora cinci din casă și nu era curățit nimic, nimic complet, nuștiu ce o să fie mai departe.”
 
„ Duceți-vă și o să vedeți singuri, nu trebuie de vorbit nimeni, se vede tot. ”
 
Așa știi, lehamite, să nu zică că nu au curățit.”
 
Iar unii pasegeri mai norocoși spun că au văzut și drumuri bune.
 
„Vin de la Sergheevca. Drumul era curat. Toate drumurile sunt curate.”
„Mă bucură faptul că drumurile au fost curățate și am putut și am putut să ajung acasă. Nu putem să ne comparăm până când cu Europa, dar la momentul când am venit drumurile erau curățate. Acum mai este de lucru, dar în genere este binișor”.
 
În primele ore ale dimineții în orașul Râșcani drumurile erau dezăpezite prost. Nici traseul care duce la vama Costești lasă de dorit, spun șoferii.
 
La Edineț, din cauza carosabilului impracticabil, un TIR a intrat in ograda unei gospodării. Pentru a-l ascoate a fost necesară intervenția Salvatorilor.

Metorologii anunță că ninsorile vor continua până la sfârșitul săptămânii.
 
 
 

2 Comentarii
  1. Srak spune

    Ghitzik fa un reportaj si despre drumurile din Pelinia poate a vede cineva unde se duc banii statului. In care buzunar

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"