NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Orașul Oleșki, acoperit de ape, după prăbușirea barajului de pe Nipru. Oamenii cer ajutor de pe acoperișul caselor

Jurnaliștii și oficialii ucraineni distribuie pe rețelele de socializare un videoclip care arată efectele inundațiilor masive provocate de distrugerea barajului Kahovka, în Hersonul ocupat de Rusia, scrie g4media.ro

Potrivit oficialilor ucraineni, imaginile sunt filmate în orașul Oleșki, ocupat de Rusia, în regiunea Herson, la o zi după ce barajul Kahovka, aflat sub controlul forțelor ruse, a fost distrus.

Orașul este acoperit de ape, iar accesul se face cu bărci. Potrivit informațiilor furnizate de ucraineni, oamenii cer ajutor de pe acoperișul caselor, însă administrația de ocupație rusă a declarat că orașul nu a fost inundat, pentru a nu lăsa voluntarii să intre.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a afirmat anterior că explozia de la centrala hidroelectrică Kahovka este „o altă consecință devastatoare a invaziei rusești în Ucraina”, lansată la sfârșitul lunii februarie 2022.

„Atacurile asupra civililor și a infrastructurii civile esențiale trebuie să înceteze”, a declarat el.

În cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate, marți după-amiază, secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, a descris un dezastru a cărui „amploare nu poate fi evaluată pe deplin decât în zilele următoare”, dar ale cărui consecințe vor fi „grave și de anvergură” de ambele părți ale liniei frontului.

Aproximativ 42.000 de oameni de pe ambele maluri ale râului Nipru se confruntă cu riscul de a fi inundați după distrugerea barajului Nova Kahovka, au spus oficiali ucraineni, estimările fiind că apele vor atinge cel mai mare nivel miercuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"