NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Orașul Telenești s-a ales cu doi piloni fotovoltaici

Lumină și siguranță cu cheltuieli mici. În orașul Telenești au fost construiți doi piloni fotovoltaici, în cadrul unui proiect lansat de Agenția pentru Eficiență Energetică. Valoarea proiectului este de aproape 200 de mii de lei.

„Sunt instalați doi piloni fotovoltaici, cu o garanție de 25 de ani. Practic, nu este conectat la energie electrică, se încarcă numai de la soare.  Aproximativ 200 mii lei, pe doi piloni”, a declarat Vadim Lelic, primarul orașului Telenești.

Cei doi piloni sunt dotați cu corp de iluminat de tip LED, panouri solare pentru producerea energiei din surse regenerabile, sistem pentru stocarea energiei produse și utilizarea ei pentru funcționarea autonomă.

Și sper că acesta nu va fi ultimul proiect implimentat împreună cu Agenția pentru Eficiența Energetică la noi în localitate. La moment, lucrăm cu extinderea rețelelor de canalizare în oraș, construim capital șapte drumuri”, a menționat Vadim Lelic.

Oamenii spun că grație unor astfel de proiecte, orașul devine mai frumos, iar autoritățile pot face economii la consumul de energie electrică.

„Este destul de eficient, e frumos, estetic, chiar se schimbă la față Teleneștiul, e plăcut. Dacă este posibilitate, desigur, sunt foarte bineveniți, în primul rând ecologic, pentru viitorul Teleneștiului e bun”.

„E bun, e economie, mai puțină energie care dăunează, e mai bună pentru că e ecologică”.

„În orășelul Telenești au fost instalați doi piloni fotovoltaici care inspiră încredere, ne place, este ceva nou pentru noi și sperăm la mai multe”.

Locuitorii speră că inițiativele frumoase ale autorităților locale vor fi susținute în continuare și  toate străzile și ulițele din oraș vor fi iluminate.

„Suntem mulțumiți de investițiile care le-au făcut cetățenii străini, inclusiv prin intermediul primarului nostru. Dacă ar fi în mai multe destinații, localuri, colțuri ale orașului, ar fi mai bine, dar mulțumim de ceea ce este”.

E bun, ar mai trebui de istalat și pe la colțuri, la răscruci de drumuri, deoarece nu luminează toată noaptea drumurile, dar acest stâlp se stinge când e ziuă”.

Orașul Telenești numără peste șapte mii de locuitori.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"