NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Pagubele de la Drepcăuți: Oamenii au rămas fără roadă și cu casele avariate

Case fisurate și culturi distruse. Este puterea apei care a lovit din nou satul Drepcăuți din raionul Briceni. Prutul care a ieșit din albie a inundat mai multe gospodării. Oamenii spun că istoria se repetă, iar de această dată, locuințele riscă să se dărâme.


Apa a ajuns până la grădina acestui bărbat din lunca Prutului. El spune că din cauza inundațiilor va rămâne fără legume în acest an. Ultima dată, stihia i-a distrus totul în anul 2008.

Din 2008 nu ne-au dat nimic ajutor. Apa ajunge până aici și îneacă totul. S-a terminat cu roada, nu ai ce mânca. Pensie nu primesc, am 63 de ani.

Grav este că bărbatul riscă să rămână și fără locuință. Din cauza inundațiilor, în pereții casei au apărut mai multe fisuri.

Cornul acela al casei s-a lăsat, de atunci nu a fost apa atât de mare. Totul se dărâmă. Dacă nu era apa asta mai trăiam noi cumva, dar acum s-a terminat.

Iar această femeie a fost nevoită să-și părăsească casa încă acum 12 ani. Inundațiile de atunci i-au avariat locuința.

Mai la vale, apa a fost mai sus. Casa s-a lăsat. Priviți, totul crapă, soba s-a dus la vale. Dacă mai ajunge apa până aici, se dărâmă casa. Cât va rezista la atâta apă. În 1969 au fost inundații, în 2008, 2010, acum iar.

Amintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod PORTOCALIU de inundații pentru mai multe localități din lunca Prutului până la sfârșitul lunii curente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"