NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Pandemia a motivat-o să facă vlogging. O învățătoare din Bălți promovează ore pe YouTube pentru elevii din clasele primare

Învățământul la distanță a motivat-o să găsească noi metode de predare. Este vorba despre o tânără învățătoare din Bălți, care și-a creat propriul canal pe YouTube, unde promovează lecții într-un format dinamic și distractiv. Ideea aparține Mihaelei Petrov, învățătoare de clase primare la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din oraș. Primele ore le-a realizat pentru elevii săi din clasa a III-ea. În doar câteva zile, filmulețele au acumulat mii de vizualizări.


Cum și-a creat propriul canal pe YouTube

Am întrebat elevii cu ce se ocupă în timpul liber. Majoritatea mi-au spus că privesc filmulețe pe YouTube. Aici a pornit și ideea de a crea un canal pe youtube și să încarc acolo lecțiile. Încerc ca lecțiile să fie interactive, cu diverse personaje din desene animate, pentru a avea priză la copii, Mihaela Petrov, învățătoare.

Mihaela Petrov transformă chiar și cele mai plictisitoare teme, în lecții dinamice și pline de culoare.

A fost o încercare reușită din prima. Cunosc foarte bine PowerPoin. Toate prezentările le fac cu ajutorul acestei programe. Încerc să utilizez toate funcțiile posibile, intrarea, ieșirea cuvintelor, pentru a fi mai atractiv pentru copii.

Lecțiile s-au dovedit pe placul elevilor. Ei accesează activ canalul de YouTube al învățătoarei. Unele flmulețe acumulează zeci de mii de vizualizări.

Acest canal este gratuit și așa și va rămâne, fiecare lecție poate fi descărcată cu ușurință și păstrată în calculator. Primesc mesaje de la copii, mă întreabă când va apărea următoarea lecție.

Deocamdată, Mihaela Petrov montează  imaginile video pentru elevii din clasa a III-a. Ea planifică să realizeze videouri și pentru principalele discipline din toate clasele primare.
Fiul, un ajutor de nădejde

Familia m-a susținut în toate. Cel mai impresionat este băiețelul meu de șase ani care îmi dă idei despre personajele pe care le-aș putea include în filmulețe.
Îmi place că mama realizează ore pe YouTube. Urmăresc fiecare lecție. Sunt admiratorul mamei, a spus fiul învățătoarei.

Soțul Mihaelei spune că își va susține soția în dezvoltarea canalului de pe YouTube.

O susțin, sunt de acord cu tot ce face. Cred că va continua să dezvolte această idee, chiar și după revenirea la învățământul obișnuit. Filmulețele vor fi publicate cu regularitate și vor fi pe interesul profesorilor și a elevilor, a spus Igor Petrov, soțul Mihaelei.

Elevii și părinții sunt impresionați de noua metodă de predare.
Elevii se simt ca la școală

Vreau să menționez profesionalismul, creativitatea, entuziasmul și măestria învățătoarei Mihaela Petrov. Pe lângă orele online pe care le petrece cu elevii, montează video și pentru canalul ei de YouTube.
Aceste lecții la distanță ne permit să ne simțim ca la școală și putem să urmărim filmulețul de mai multe ori.

Învățământul la distanță nu trebuie să fie o povară

Acest lucru este foarte important, copiii să se simtă bine acasă, iar învățământul la distanță să nu fie o povară. Întâlnim de foarte multe ori, copii sau părinți, care scriu pe rețelele de socializare că este greu să înveți la distanță. Elevii mei nu cred așa. Pentru ei fiecare lecție e ste o sărbătoare, ceva distractiv, interesant, a adăugat Mihaela Petrov.

La începutul lunii martie, elevii din Republica Moldova au trecut la învățământul online din cauza pandemiei de Coronavirus. Școlile din țară vor fi redeschise abia la 1 septembrie.
Materialul face parte din cadrul proiectului Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova derulat de IREX Europe,  cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american.
IREX Europe - YouTube

1 Comentariu
  1. […] Ideea aparține Mihaelei Petrov, învățătoare de clase primare la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din oraș. Primele ore le-a realizat pentru elevii săi din clasa a III-ea. În doar câteva zile, filmulețele au acumulat mii de vizualizări, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata