NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Pandemia de Covid-19 a relansat turismul în Republica Moldova. Pensiunile din nordul țării nu fac față solicitărilor

Pandemia de Covid a motivat moldovenii să-și petreacă vacanța acasă, descoperind frumusețea plaiului natal. Dacă anii trecuți, pensiunile din Republica Moldova duceau lipsă de clienți, anul acesta situația s-a schimbat radical. Unele pensiuni sunt arhipline și nu reușesc să facă față solicitărilor. Totul din cauza coronavirusului, care a anulat vacanțele modovenilor la mare sau munte.


Familia Racovschi din orașul Soroca, s-au cazat într-o pensiune situată în apropierea Lacului de Acumulare „Costești –Stânca” din satul Duruitoarea Veche, raionul Rîșcani. Ei spun că aici au găsit o oază de liniște, iar copiii au profitat din plin de frumusețea rurală.

Vara e minunat, temperatura în căsuțe e bine.Ne-am odihnit foarte bine. Am fost și la pescuit”.
„Ne-am jucat, am călătorit, ne-am plimbat, am văzut căprițe. Copiii au fost foarte bucuroși, am jucat tenis, fotbal, am pescuit”, au spus clienții.

Lidia Bulat spune că de mult visa să-și petreacă timpul în sânul naturii, departe de gălăgia urbană.

Un aer curat, e liniște bine.Foarte bine, ca prima dată, niciodată nu am fost aici, doar la mare, dar în pensiuni nu am fost”, au povestit clienții.

La pensiunea lui Nicolae Moscalu, solicitările de cazare au crescut de câteva ori. Administratorul spune că, uneori, nu face față numărului mare de turiști.

Comparând cu anii precedenți, numărul a crescut radical. Practic în fiecare sâmbătă, duminică pe litoratul Prutului, seara este o frumusețe extraordinară.Solicitările pentru cazare sunt pe două, trei săptâmâni înainte”, a precizat administratorul pensiunii, Nicolae Moscalu.

 De pe crestele de piatră, situate chiar lângă pensiune, se deschid peisaje desprinse parcă din poveste. Iar gazdele au grijă să creeze clienților toate condițiile necesare pentru odihnă.

Avem catamaran, avem divertisment creativ pentru copii, cetățeni. Lumea preferă să vină la pește, preferă să vină la drumeție. Este ecologic, odăile sunt termoizolate, nu sunt folosite vopsele, lacuri, am lăsat totul natural, de lemn. Este liniște, este mult aer și suntem chiar pe malul Lacului de Acumulare, este o priveliște extraordinară”, a adăugat Nicolae Moscalu.

Cei care vor să se bronzeze sau să se scalde în apele Prutului, o pot face în Lacul de Acumulare „Costești- Stânca”.

E foarte bine că noi o să descoperim locuri pitorești. E mai ieftin cu mult decât plătim la Turcia. Noi nu am știu ce locuri frumoase avem. Eu regret acest lucru”.
„E tare cald. E foarte frumos și călduț.Unde să ne ducem să ne odihnim. Doar la Prut”, au adăugat turiștii.

Amintim că, acum câteva zile, Comisia Națională de Sănătate Publică a prelungit starea de urgență până pe data de 31 august. Din cauza pandemiei de COVID-19, majoritatea statelor din Europa au impus restricții pentru cetățenii altor țări, inclusiv pentru Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"