NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Partinici și independenți. Cine se visează primar de Bălți

Municipiul Bălți are primii candidați la funcția de primar. Unii și-au anunțat public participarea la scrutin, alții se mai gândesc dacă vor sau nu să ajungă în fotoliul de primar. Cei mai îndrăzneți au fost Boris Marcoci de la Partidul Acțiune și Solidaritate și socialistul Alexandr Nesterovschi.


„Partidul Socialiștilor a propus să mă nominalizeze pe mine la funcția de primar. Propunerea a venit și din partea unor organizații obșești, o parte din ele vor face acest lucru săptămâna viitoare. Dacă să participăm la alegeri, să o facem cu încredere absolute, că suntem înaintați de toți bălțenii”, a spus Alexandr Nesterovschi, ex-deputat PSRM.

Iar PAS a venit cu un anunțat pe pagina de facebook a formațiunii.

„Partidul Acţiune şi Solidaritate înţelege importanţa alegerilor anticipate din municipiul Bălţi, al doilea oraş ca importanţă din ţară. Iată de ce, la şedinţa Biroului Permanent Naţional PAS, din 20 septembrie 2021, din partea formaţiunii a fost înaintată candidatura deputatului Boris Marcoci. Domnul Marcoci şi-a legat viaţa de „capitala Nordului”, construind acolo familia şi vatra, îi ştie toate păsurile şi necazurile şi este cunoscut şi apreciat de bălţeni”.

Între timp, primarul interimar de Bălți, Nicolai Grigorișin, susține că nimeni din Partidul Politic „Partidul Nostru” nu-și va înainta candidatura.

„Cum a spus și Renato Usatîi „Partidul Nostru” nu va participa la alegeri”, a declarat Nicolai Grigorișin, viceprimar mun. Bălți.

Tot săptămâna viitoare va lua o decizie și consilierul municipal Sergiu Burlacu, membru al partidului politic „Democrația Acasă”.

„Voi veni cu o decizie, împreună cu mai mulți colegi cu care discutăm, inclusiv din mediul de afacere și societatea civilă, în timp de o săptămână. Am încredere în faptul că cetățenii vor identifica soluția potrivită ca Bălțiul să fi restartat, ca municipiului să-i fie oferită o perspectivă de bunăstare pentru fiecare cetățean”, a menționat Sergiu Burlacu, consilier municipal, membru PP „Democrația Acasă”

Iar ex-deputata Arina Spătaru va veni cu un anunț la începutul lunii octombrie. Ea spune că, la moment, își evaluează capacitățile în calitate de candidat independent. Arina Spătaru crede că alegerile locale de la Bălți vor arăta ca un adevărat război.

„Un război pentru depolitizarea primăriei și reîntoarcerea ei în slujba bălțenilor. Un război dintre oameni versus bani și interese. Și, ca orice comandant care înainte război își pregătește armele, își numără ostașii, sunt și eu în pregătiri”,  a conchis Arina Spătaru, ex-deputată.

Amintim că alegerile locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți vor avea loc la 21 noiembrie. Se întâmplă după ce Renato Usatîi a demisionat din funcția de primar, supărat pe rezultatul alegerilor parlamentare anticipate, unde a fost votat doar de 10 mii de bălțeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata