NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Patru polițiști, implicați într-un accident rutier la Bălți

Patru polițiști au avut de suferit în urma unui grav accident rutier, care a avut loc noaptea trecută la Bălți.  Unul dintre ei a fost strivit de un automobil în timp ce documenta un șofer în stare de ebrietate la volan.

Potrivit poliției, accidentul s-a produs în jurul orei 01:55 pe o stradă din municipiul Bălți. Un echipaj de patrulare al Direcției de patrulare Nord din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) a stopat un Opel care se deplasa haotic. În urma testării alcoolscopice s-a stabilit că șoferul în vârstă de 19 ani avea o concentrație de 0,80 mg/l alcool în aerul expirat. Imediat a fost solicitată intervenția altui echipaj pentru evacuarea automobilului la parcarea specială. Ajunși la fața locului, polițiștii din al doilea echipaj, au continuat procedura de documentare împreună cu polițiștii din primul echipaj. Ambele echipaje ale poliției avea girofarele automobilelor de serviciu conectate regulamentar.

Potrivit poliției, o Toyota a intrat în plin în cele trei vehicule, două ale poliției și un Opel, care staționau pe acostament. Astfel, un polițist a fost lovit, altul a fost prins între două vehicule, iar alți doi ofițeri de patrulare și persoanele care se aflau la fața locului s-au ales cu traumatisme.

La volanul automobilului  de marca Toyota se afla un bărbat de 35 de ani, care era în stare de ebrietate având o concentrație de alcool de 0,77 mg/l, având ca pasageră o femeie de 47 de ani.

Inițial șoferul din automobilul Toyota a încercat să mintă, declarând că la volan s-ar fi aflat pasagera lui.

Drept urmare, doi polițiști au fost transportați în stare gravă la Spitalul de Urgență din Bălți, iar alți doi ofițeri de patrulare au fost internați în stare de gravitate medie.

Șoferul automobilului Toyota a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Responsabilii din cadrul poliției informează că starea polițistului, care a fost strivit de Toyota, s-a îmbunătățit.

Pe faptul accidentului care a avut loc noaptea trecută, în municipiul Bălți, în urma căruia au avut de suferit patru polițiști, a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către o persoană care conducea mijlocul de transport în stare de ebrietate. Șoferul automobilului Toyota a fost reținut pentru 72 de ore. Între timp starea polițistului internat la terapie intensivă s-a ameliorat, acesta fiind transferat în secția traumatologie pentru îngrijiri medicale în continuare”, se arată în nota emisă de către Poliție.

BANNER_FINANTATORI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata