NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Păzea! Cele mai răspândite boli provocate de soare. Bălțenii se tem de dermatită și cancer

Atenție la soare. În zilele de vară și arșiță puternică suntem expuși mai multor riscuri, printre care dermatita. Aceasta provoacă erupții și prurit, care ne pot anula toate bucuriile verii. Medicii recomandă să folosim creme de protecție de calitate sau chiar să ne consultăm cu un specialist.


„Lecuire pentru dermatitele solare nu există, dacă este o formă mai grea, atunci trebuie să veniți la medicul dermatolog pentru a stabili un tratament medicamentos. Pentru a preveni dermatitele solare trebuie să nu stăm la soare în intervalul orelor 11:00 – 15:00, să folosim ochelari de protecție și să purtăm haine subțiri din bumbac”, a declarat Anatol Berco, medic dermatolog.

Oamenii spun că frica de arsuri și cancer de piele îi face să fie mult mai prudenți în zilele fierbinți de vară.

„Pielea de soare o protejez cu cremuri cu protecție SPF sau cremă pentru  bronz. Pot să cumpăr de la farmacie. Știu că până la prânz nu se poate să stăm afară pentru că influențează prea puternic, putem să primim insolație. În genere, este de dorit să nu ne bronzăm fiindcă este foarte periculos, se pot înmulți repede celulele cancerigene”.

„Mă strădui când soarele este mai puternic să stau în casă. Sunt mai multe boli pe care le poate provoca soarele, dacă nu mă greșesc, poate și cancerul să apară”.

„Mai mult stau la umbră. Este periculos, dar ne străduim să bem mai multă apă, să ne acoperim capul”.

„Folosesc crema solară, ochelari, chipiu. Este periculos pentru piele pentru că poate să apară cancerul, știu că mulți se îmbolnăvesc. Trebuie să ne protejăm cu ulei, cu cremuri diferite”. 

„Îmbrac haine albe și uneori pălărie, dar ochelari nu îmi pun. Pot să apară arsuri, dermatită, sunt foarte multe boli”.

Vara nu trebuie să uităm nici de hidratare. Este recomandat să bem cel puțin 2 litri de apă pe zi. Iar pentru a preveni insolația, este necesar să purtăm haine albe, accesorii pentru cap și să ne deplasăm prin locuri umbrite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"