NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Păzea, pietoni! Poliția din Bălți e cu ochii pe voi

Păzea, pietoni! Poliția de patrulare vă ia la ochi. Dacă veți fi prinși că treceți neregulamentar strada, riscați să fiți amendați. Astăzi, pietonii au fost doar preîntîmpinați. Unii și-au riscat viața doar pentru că se grăbeau.

,,–Păi, vă spun, pentru că eu am avut nevoie aici să ajung și eu m-am gândit că mașini nu sunt, respectiv, am trecut ca să nu înconjor din partea cealaltă. – O să mai faceți așa? –Nu, nu mai fac”, a spus o doamnă care a trecut neregulamentar strada.

Dacă unii pietoni și-au recunoscut vina, alții s-au dat în spectacol, deranjați că sunt filmați.

,, –Nu mă filmați, vă rog frumos, nu aveți dreptul fără acordul meu. –Nu, domnișoară, nu aveți dreptate, noi ne aflăm în loc public. –Ba da, am dreptate.  –De ce ați încălcat doamnă? Un comentariu vă rugăm. Eu ce, sunt la Dumnezeu aici sau cum? Eu am spus că îmi recunosc vina, sunteți liberă domnișoară, sunteți liberă. V-am spus că mă grăbeam. Mă grăbesc. Am făcut un pas care nu m-am gândit”, s-a indignat o doamnă.

,, –Până la trecerea de pietoni sunt 50 de metri și din colo, și din colo. Unde vă grăbiți? –Mă grăbesc, sunt vinovat!  De ce ați încălcat? –M-am uitat în stânga, dreapta, eu m-am asigurat, dar cam sunt departe aceste treceri de pietoni.  Nu, desigur că nu o să mai fac așa ceva! –Să știți că pentru așa ceva, pe viitor se prevede amendă. –Da, da, desigur, de acord.”, a spus un domn.

Unii au invocat că se grăbesc la muncă și sunt gata să traverseze strada neregulamentar chiar și cu riscul de a fi amendați.

,,Mă grăbesc la muncă, mă scuzați! – Știți că pentru traversarea neregulamentară a drumului este amendă? –Da, scrieți protocolul, eu voi achita. Mă scuzați”, a spus un domn.

Nici pensionarii nu respectă regulile de circulație rutieră.

,, –Hai ne scuzați, mai mult nu vom face. –Există amendă pentru așa ceva, doar știți că automobilul nu se oprește atât de ușor. –Da, da, scuzați-ne”, a spus o pensionară.

Potrivit polițiștilor, pe parcursul anului 2021, în nordul țării au fost înregistrate 449 de accidente rutiere, soldate cu 81 de persoane decedate și 505 traumatizate. În multe cazuri, de vină sunt și șoferi, și pietonii.

,,La ziua de astăzi, de către Direcția de Patrulare Nord este desfășurată o campanie de informare a pietonilor și șoferilor, care are drept scop nu doar amendarea acestora, dar și prevenirea producerii unor accidente rutiere”, a declarat Igor Scutaru,  Ofițer Principal din cadrul Direcției Patrulare Nord

Pietonii care trec neregulamentar strada, riscă o amendă de 300 de lei. 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"