NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Boris Marcoci, candidatul PAS între politică și caritate

La Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din Nicoreni, raionul Drochia va fi ridicată o clopotniță  cu o înălțime de peste 50 de metri. Lucrările de edificare au demarat cu suportul omului de afaceri din Bălți, Boris Marcoci. Construcția ecleziastică a fost binecuvântată de primul stareț al Mănăstirii, părintele Rafail. Clopotnița va purta hramul celor șapte Arhangheli.

„Înante de moarte, Părintele Rafail a binecuvântat pentru ca eu, cu ajutorul ctitorilor, oamenilor de bună credință, să asigurăm lucrările de construcție a acestei Clopotnițe. Mulțumim Bunului Dumnezeu, mulțumim celor care ne vin în ajutor. Oamenii de bună credință, oamenii binefăcători, ctitorii sunt binecuvântați de Dumnezeu ca să ajute locașurile sfinte. Precum am menționat, Domnul Boris a participat la toate construcțiile începute de la zero, cu ajutor financiar, cu ajutor material, cu un sfat, în primul rând”,  a declarat Părintele Arhimandrit Vlasie, starețul mănăstirii.

Înălțimea Clopotniței va depăși 57 de metri.

„Toate aceste clopote vor fi instalate în clopotnița în construcție. Mulți dintre ctitori și preoți spun că va fi ce mai înaltă Clopotniță din Republica Moldova”,a spus Părintele Arhimandrit Vlasie, starețul mănăstirii.

Tot cu sprijinul companiei de construcții condusă de Boris Marcoci, pe teritoriul Mănăstirii „Sfântului Prooroc Ilie” din  Nicoreni a fost înălțat un bloc de chilii, dar și un hotel pentru enoriași.

„Ne bucurăm că bunul Dumnezeu își face lucrarea prin oamenii de bună credință, printre care este și Boris Marcoci. Este o persoană cu nume mare, despre asta vorbesc mulți. Părintele Rafail a fost sprijinit și ajutat de către domnul Boris. În prezent, fiind starețul mănăstirii, îl pot numi ctitor principal al Mănăstiriii noastre”, a adăugat Părintele Arhimandrit Vlasie, starețul mănăstirii.

Și administrația Spitalului Clinic Bălți spune că Boris Marcoci este un sprijin de nădejde. De la începutul pandemiei de Coronavirus, acesta a adus spitalului echipamente de protecție, dar și aparataj medical. Tot cu suportul omului de afaceri a fost renovată secția de Neurologie din cadrul instituției medicale.

„Domnul Marcoci a ajutat instituția noastră medicală, atunci când am făcut reparație în Neurologie. O parte din geamuri au fost cumpărate de dumnealui. Când am avut nevoie de beton armat, dumnealui de asemenea ne-a ajutat. La adresarea noastră am primit ajutorul cuvenit”, a declarat Serghei Rotari, șeful Spitalul Clinic Bălți

Boris Marcoci este și ctitorul principal al Mănăstirii „Sfânta Treime” din satul Glinjeli, raionul Fălești. Pe teritoriul mănăstirii a fost construit și un bloc de chilii cu trei nivele.

Boris Marcoci a fost ales consilier municipal de Bălți în toamna anului 2019. De asemenea, alesul local candidează la funcția de deputat pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata