NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Pensionarii din Bălți riscă „să-și găsească moartea” la oficiile poștale

 

Pe vreme de COVID-19, unele oficii poștale din Bălți s-au trezit în această dimineață cu zeci de pensionare la ușă. Bătrânii au venit să-și ridice pensiile și să achite facturile. Deși fac parte din grupul de risc, unii dintre ei nu au purtat măști și mănuși de protecție sau cel puțin, nu au respectat distanța socială. O astfel de situație putea fi observată la oficiul poștal din cartierul Pământeni, unde pentru a respecta ordinea publică a fost nevoie de intervenția poliției.

Domnilor, vă rog frumos, îndepărtați-vă unul de celălalt, respectați distanța socială.

La data de 25 martie, Comisia pentru Situații Excepționale a luat decizia ca întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, să asigure distribuirea la domiciliu a pensiilor, alocațiilor sociale de stat și altor prestații sociale pentru beneficiarii. Unii bătrâni care din diferite motive nu au reușit să dea ochii cu poștașul, au venit pesonal să-și ridice pensia.

— Știți că pensia poate fi adusă acasă? —Trebuia, mi-au spus că au fost duminică, dar nu am deschis ușa pentru că eram ocupat.

Am viza de reședință la o adresă, dar locuiesc în altă parte. Ieri, mi-au adus pensia, dar nu eram acasă și poștașul a spus să vin să-mi ridic banii.

—  Știți că puteți ridica pensia acasă? —Se poate, dar eu nu aștept. —De ce?— Eu locuiesc aproape și prefer să ies, să mă plimb zece minute. 00.38

Nu sunt măști, așa că improvizez. Trebuie să supraviețuim, produse nimeni nu ne aduce acasă, au spus oamenii.

Alți pensionari au venit să-și achite facturile. Ei afirmă că ar fi fost avertizați prin telefon că vor fi debranșați de la rețeau electrică, dacă nu vor plăti.

Am venit să-mi achit facturile. Am sunat și mi s-a spus că voi fi deconectată de la curentul electric, dacă nu achit. Cum pot să rămân acum fără energie? Cum să nu plătesc, dacă și azi m-au sunat?

Contactat elefonic, directorul interimar al „FEE Nord”, Sergiu Grama, a declarat că decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică este respectată. În perioada stării de urgență, consumatorii nu vor fi deconectați de la energia electrică, chiar dacă nu vor achita facturile.

Amintim că, începând cu 25 martie, persoanelor de peste 63 ani li se interzice să se afle în afara domiciliului și în spațiile publice, fără necesitate stringentă.

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"