NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Pentru că era neglijată de socialiști, un primar din raionul Sîngerei părăsește rândurile PSRM: „Vreau să colaborez cu cetățenii”

Pentru că era neglijată, dar și pentru că așa au cerut locuitorii, primarul comunei Sîngereii Noi a părăsit rândurile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Galina Guțu a declarat că vrea să-și continue activitatea în calitate de primar independent, pentru a putea implementa mai multe proiecte în localitate. Tot ieri și-au dat demisia și consilierii municipali din Chișinău, Ghenadie Botnaru și Vasili Chirtoca.


„Eu vreau să fiu un primar independent și să merg mai departe, să colaborez cu cetățenii”, a afirmat primara.

Astăzi, Galina Guțu a evitat să discute cu presa în fața camerelor de luat vederi.

Actualul Secretar al Consiliului Local din Sângereii Noi susține că oamenii de aici au viziuni pro-europene și sunt împotriva crimelor comise de armata rusă în Ucraina.

„Mai avem și tineri, mai avem și oameni în vârstă, care au viziunile lor, dar, în mare parte, în sat au investit cei de dreapta. Cetățenii au influențat-o ca totuși să revină înapoi, în partea dreaptă sau, cel puțin, neutră. N-a simțit destulă atenție în anumite probleme, ceva legat de proiecte, finanțări”, spune secretarul.

Eduard Crișavițchi a adăugat că satele înfloresc grație localnicilor care muncesc, în mare parte, în Europa.

„În sat sunt mulți tineri care sunt plecați la lucru prin Uniunea Europeană, Statele Unite. Sunt multe confesiuni în sat la noi. Sunt și refugiați care povestesc ce au văzut acolo, ororile. Și lumea rămâne foarte uimită că în secolul XXI, mileniul III, noi în loc să ne dezvoltăm tehnologiile avansate, am ajuns iar la armele din 1941-1945, ca să rezolvăm niște…”, spune Eduard Crișavițchi.

Oamenii din Sîngereii Noi o susțin pe Galina Guțu în decizia sa de a părăsi un partid cu o reputație compromisă.

„Cred că vrea să facă ceva mai bine, ca să nu mai depindă de nimeni, de aia.”

„E bună primărița noastră, noi suntem mulțumiți de ea. Eu nu mă bag în politică și nu cunosc politica, dar așa, ca om, ca tot, nouă ne place de ea.”

„Oamenii sunt dezamăgiți de politicienii de astăzi. Dar, faptul că dumneaei a zis că „eu vreau să fiu un primar independent”, chiar și pe noi ne-a bucurat, pentru că satul nostru e casa noastră, e independența noastră, e limba noastră, e istoria noastră și chiar suntem mulțumiți de ceea ce a hotărât dumneaei”, spun localnicii.

Sîngereii Noi este una dintre puținele comune din Republica Moldova, unde natalitatea întrece mortalitatea. Anul trecut aici au fost înregistrate 53 de nașteri și 44 de decese. Conform recensamântului din anul 2014, populația comunei este de peste cinci mii de locuitori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"