NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Pentru primarul de Cupcini carantina-i doar pe hârtie

Deși trebuie să stea în carantină, primarul de Cupcini se plimbă nestingherit pe străzile orașului. Acesta a fost surprins de jurnaliștii noștri chiar lângă primărie, unde discuta cu câțiva muncitori fără a purta corect masca de protecție. Asta deși acum două zile, primăria a intrat în carantină după ce un angajat a fost testat pozitiv la Covid. Întrebat de ce nu stă acasă de rând cu angajații săi, Ivan Ostaficiuc a spus că se plimbă.

Totul este bine, s-a îmbolnăvit unul dintre angajați. Eu lucrez. Dar dvs. de ce nu stați în carantină? Eu stau în carantină. Dar sunteți acum la serviciu. Nu, eu doar mergeam pe aici, a declarat IVAN OSTAFICIUC, primar de Cupcini.

Și Direcția de Învățământ din orașul Edineț a intrat în carantină.

La Direcția de învățământ din Edineț nici țipenie de om. Toți angajații au plecat în carantină pentru o perioadă de două săptămâni și lucrează de la distanță. Pe ușă este indicat doar numărul șefei direcției Mariana Odobescu, menționează VALERIA GNACIUC, reporter Nordnews.

La telefon, Mariana Odobescu a declarat pentru Nordnews că toți angajații se simt bine și nu prezintă simptome de infectare cu COVID.

Nu avem simptome, până la moment nici o persoană nu prezintă careva semne ale infecției, dar așteptăm. Persoana infectată are o formă ușoară. Cele 10 zile de carantină le împlinim luni, inclusiv, a spus MARIANA ODOBESCU.

Specialiștii Centrului de Sănătate Publică din Edineț au spus că ambele persoane infectate cu coronavirus urmează tratament, iar starea lor de sănătate este stabilă.

Pe data de 15 septembrie inginerul cadastral de la primăria orașului Cupcini. Toți cei 14 angajați ai primăriei au fost plasați în carantină. La Direcția de învățământ din Edineț a fost diagnosticat cu coronavirus un angajat. Este spitalizat în secția boli contagioase a Spitalului Raional Edineț, a declarat VASILE BEJENARU, șeful secției boli transmisibile, CSP Edineț

Raionul Edineț ocupă locul trei pe țară după numărul de infectări cu coronavirus care a ajuns la 986 de cazuri.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata