NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Pentru Stalin e gată să rupă picioarele la jurnaliști. Un șofer din Rîșcani se plimbă cu portretul tiranului prin Bălți

Un șofer din raionul Rîșcani, care circula pe străzile din Bălți, continuă să-l venereze pe Stalin și regimul său bazat pe teroare, violenţă și minciună. Tânărul de peste 20 de ani și-a lipit pe ușa din spate a automobilului stema fostei Republici Sovietice Socialiste Moldovenești, dar și portretul fostului dictator, Iosif Visarionovici Stalin.

Conducătorul auto nostalgic după URSS a fost stopat pe strada Conev din Bălți de un polițist, la insistența jurnalistului nordnews.md.

Fiind rugat să-și comenteze gestul, tânărul șofer a trecut la amenințări.

Am să te prind într-o seară și am să-ți fac ceva, o să-ți rup vreun picior”, a declarat Anghel Gordilă.

În perioada dominației sovietice,  în special a lui I. Stalin, de pe teritoriul Republicii Moldova au fost deportații în Siberii de gheață sute de mii de moldoveni. Aceștea au ajuns acolo, fiind condamnați pentru înaltă trădare de țară, fiind turnați de rude și apropiați. Printre victimele atrocităților staliniste au fost profesori, primari, preoți, medici, țărani înstăriți, dar și oameni de afaceri ai vremii.

Amintim că, Iosif Vissarionovici Djugaşvil, supranumit „Stalin”, a fost președintele Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste și o figură centrală a lumii comuniste. Succesorul lui Stalin și prim-secretar al partidului, Nikita Hrușciov, a denunțat folosirea represiunii în masă și cultul personalității acestuia.

1 Comentariu
  1. Anghelina Donici spune

    Asta da știri, nordnews, content de nota 10 ! Ce drept vă lezează domnul în cauză și ce să sesizeze polițistul, adezivul atașat pe automobil? Trăim într-o țară democratică, nu? Alte probleme nu-s în țară, de s-a ajuns la noutăți de genul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata