NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Perchiziții CNA: Schema ilicită de corupere a administrației cimitirului „Sfântul Lazăr” deconspirată

CNA și procurorii anticorupție au reținut astăzi șase persoane dintre care şeful, adjunctul, contabilul şi alţi angajaţi ai administraţiei cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău. După perchizițiile efectuate aceștia au întocmit peste 130 de cauze penale pornite pe fapte de corupere activă, pasivă, trafic de influenţă şi escrocherie.

Urmărirea penală a constatat funcţionarea unei scheme ilicite şi a stabilit rolul fiecărui membru al acesteia care, doar în 3 luni, ar fi încasat peste jumătate de milion de lei (623 000 de lei) venituri ilicite de la oameni, ca rezultat al faptelor infracţionale comise. Potrivit datelor anchetei, membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat pentru un loc de veci (1051 de lei ) plăţi suplimentare care se ridicau până la 5 000 sau 7 000 de lei. De asemenea, cei care voiau să rezerveze un loc la cimitir pentru familie sau rude, la fel trebuiau să plătească dublu faţă de taxa de stat de 4612 lei.

Şase persoane au fost escortate la CNA pentru audieri şi urmează a fi plasate în izolator pentru 72 de ore. Pe numele lor, au fost pornite cauze penale pentru escrocherie, trafic de influenţă, corupere activă şi pasivă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare şi amenzi penale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"