NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Pericol de accidentare în centrul orașului Bălți. Este nevoie de peste 200 de mii de lei

Pericol în preajma Palatului Municipal de Cultură Bălți. Din cele peste 70 de grilaje pentru scurgerea apelor pluviale din faţa instituției, 50 se află într-o stare avariată. Problema a fost abordată la o ședință cu viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin. Pentru înlocuirea grilajelor este nevoie de 225 de mii de lei, bani pe care primăria încă nu i-a alocat.


„În fața Palatului de cultură din oraș am făcut un control. Din cele 72 de grilaje, 51 sunt într-o stare avariată. Adică, poate să se accidenteze un pieton, un biciclist. Am calculat de câți bani e nevoie”, a afirmat Oleg Samusi, directorul interimar ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” la ședința de miercuri cu reprezentanții întreprinderilor municipale din Bălți.

„Planificați finanțele și trebuie să le schimbăm. Ce, o să așteptăm până pică vreun biciclist sau pieton?”, i-a răspuns Nicolai Grigorișin, viceprimar de Bălți.

„Ele nu pot fi reparate”, își continua ideea Oleg Samusi.

„Trebuie schimbate”, a afirmat Nicolai Grigorișin.

Directorul interimar al întreprinderii municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, Oleg Samusi, spune că pentru a instala grilaje noi este nevoie de peste 200 de mii de lei.

„Acolo, pur și simplu, probabil, atunci când construiau scena de vară, tirurile grele treceau peste grilaje. Probabil din cauza asta au crăpat. Asta trebuie eliminat, asta va fi făcut. Pur și simplu, e nevoie să se facă achiziție. Un grilaj noi am ridicat. El a fost coborât. El a fost întreg, noi nu l-am cumpărat. Catastrofă nu e, dar, în orice caz, e periculos. Va trece un biciclist pe acolo și el, desigur, dacă va avea o roată subțire, aceasta va ajunge acolo și biciclistul va cădea. Sau un cărucior. Și mai sunt locuri, unde încape picior de copil”, spune prin telefon Oleg Samusi.

Oamenii se arată îngrijorați de starea sistemelor de scurgere. Ei spun că aceeași situație se atestă și pe alte străzi din oraș. Locuitorii dau vina pe autorități.

„În primul rând, ne facem griji pentru cei mici, ca să nu pice acolo și, în general, e plăcut, când e curat și îngrijit totul, mai ales când sunt ploi. E cazul să le repare. Ca în centru – totuși, e centrul orașului, să fie aranjat, frumos”.

„Pur și simplu, trebuie toate aceste grilaje să le deschidă, să curețe canalul de scurgere și o să fie orașului bine”.

„O rugăminte enormă față de conducerea orașului, ca să înlocuiască, să repare grilajele pentru scurgerea apelor pluviale și, probabil, să mai adauge și gurile de scurgere noi, unde sunt necesare pe teritoriul orașului”.

„Totul la noi e în stare avariată, domnișoară, totul. Pentru că așa e conducerea, așa primar bun avem”.

„E nevoie ca primaria să se apuce de treabă, atât, nimic mai mult. Oamenii trebuie să lucreze”.

„Mai ales când sunt copii sau când plouă, când e greu de traversat strada, când ești cu un cărucior, e greu doar. Sperăm că o să avem un viitor mai bun și ceva o să se schimbe în oraș”, spun oamenii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata