VIDEO | Peste trei mii de cărți românești vor fi donate instituțiilor de învățământ din Bălți

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Peste 3000 de cărți în limba română vor fi donate liceelor din municipiul Bălți. Joi, 800 de cărți deja au fost oferite bibliotecilor din două instituții de învățământ. De acest dar s-au bucurat și elevii, și profesorii.  Campania se desfășoară cu sprijinul primăriei orașului Piatra-Neamț din România.

Colecția de cărți a bibliotecii liceului „Lucian Blaga” a fost completată cu 500 de titluri. Profesoara de limba și literatura română Angela Bordeniuc a ținut să menționeze că aceste cărți de literatură sunt pentru elevii de toate vârstele.

 

„Orice donație de cărți vine ca o ploaie de primăvară, deoarece lectura este cea mai frumoasă activitate, care nicidecum nu te obosește. Vă mulțumim pentru acest cadou, care reprezintă un îndemn la fapte bune, și sperăm că elevii vor manifesta un interes și mai sporit pentru lectură”, spune profesoara.

 

Gabriela, o elevă a clasei a XI-a, este o cititoare pasionată. În fiecare săptămână, ea împrumută de la bibliotecă o nouă carte. De obicei, preferă să citească opere din literatura contemporană.

Fiecare carte din liceul nostru este o nouă oportunite pentru un elev de a căpăta noi cunoștințe și noi informații, de care va avea nevoie în viață. Am ales cartea „Ion Creangă, viața și opera”, autorul căreia este George Călinescu, un critic literar, pe care, cu siguranță, o voi citi. Mi se pare foarte  interesantă. Chiar am început să citesc primele pagini și sunt foarte nerăbdătoare.”, a menționat eleva.

Am observat că cele mai multe cărți sunt pentru copii, iar acest fapt ne bucură, deoarece, de obicei, copiii sunt cei care vizitează mai des biblioteca, iar această donație va fi un motiv care îi va face să revină și să împrumute în fiecare zi o nouă carte. E minunat.”, a menționat o altă elevă.

 

Activistul civic Sergiu Burlacu ne-a relatat că intenționează să desfășoare o companie similară și în alte raioane din Republica Moldova.

 

„Urmează să mai aducem. Deci, la moment, am adus circă 1 400 de cărți pentru Bălți. Mai aducem încă vreo 2 000 de cărți. Cărți de literatura universală, literatura națională, care, în perspectivă, sunt sigur, vor cultiva dorința tinerilor și a copiilor să cunoască cât mai multe despre operele universale, despre critica literară, despre marii poeți, scriitori naționali și universali.”, a menționat Sergiu Burlacu.

 

În aceeași zi, și biblioteca școlii din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a primit în dar 300 de cărți.

leave a reply