NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Pistolarul din Cupcini pledează nevinovat: „Am fost în legitimă apărare”

Acuzații reciproce între Eduard Cocoș și Iurie Strîmbanu, implicați în bătaia care a sfârșit cu focuri de armă la Cupcini. Cei doi s-au prezentat astăzi în fața polițiștilor pentru a povesti cum s-a întâmplat totul. Eduard Cocoș, cel care a fost împușcat de patru ori în abdomen, este nemulțumit de faptul că agresorul său a fost plasat în arest la domiciliu. De cealaltă parte, Iurie Strîmbanu susține că, de fapt, el este victima.


„El a întors totul precum că el s-ar fi apărat. Când te aperi nu tragi patru gloanțe. E normal că se apere și vrea să iasă basma curată, dar până la urmă, eu cred că justiția va face regulă.  În service n-a fost niciodată nici o cameră de supraveghere, au fost în magazin, în încăpere, dar afară n-am avut camere.  La fața locului atunci a venit grupa operativă, au făcut poze, au căutat dacă sunt camere de supraveghere. S-a dat explicație că camere de supraveghere nu sunt”, a declarat Eduard Cocoș, victima.

Eduard a suportat mai multe intervenții chirurgicale și a stat în spital timp de trei săptămâni, iar tratamentul încă va dura. Avocatul acestuia este nemulțumit de decizia magistraților de a-l plasa pe agresor în arest la domiciliu.

„Ei, la moment, au luat o tactică de atac asupra familiei Cocoș. Au încercat și încearcă prin diferite metode, din spusele lui Eduard Cocoș, să întreprindă măsuri ca el să-și retragă plângerea.  Lui îi este frică, atât pentru el, cât și pentru familia sa, ca aceștia să nu fie agresați și bătuți.  Agresorii caută doar să iasă basma curată din această situație”, a adăugat Lilian Măliga, avocatul victimei.

Pistolarul de 53 de ani pledează nevinovat și declară că, de fapt, el ar fi adevărata victimă. Iurie Strîmbanu spune că împușcăturile au fost făcute cu scopul de a se autoapăra de tânărul de 27 de ani, care era prea agresiv.

„Noi am venit să le aducem datoria, dar ei nici n-au dorit să vorbească. A venit o grupă întreagă, ne-au lovit și maltratat. Ieri s-a deschis un dosar contra lor pentru că m-au maltratat. Ieri, pentru prima dată au luat de la mine lămuriri, la data de 5 am scris cerere (5 octombrie curent – notă red.) și abia ieri a fost anchetatorul. Este dosar.  Pentru ce au scos camerele de supraveghere din fața centrului de deservire auto, ele erau.  Ele să fost în folosul lor, ei luau aceste secvențele video și le dădeau și vouă și poliștilor, și la Procuratură”, a spus Iurie Strîmbanu.

Iurie Strîmbanu spune că a tras din armă pentru a rămâne în viață, de altfel, ar fi fost omorât în bătaie de Eduard Cocoș.

„În incidentul cu domnul Cocoș am fost în legitimă apărare. Ei m-au atacat cu bâte, vreo 12 persoane. Piciorul îmi este fracturat, capul, dar mi-a trecut…de pe data de 2 (octombrie – notă red.) Mâinile toate îmi erau vinete, nasul a fost rupt.  – De ce ați împușcat? – M-am apărat. În legitimă apărare. În ultimul moment, vedeam că ei mă doboară, 12 persoane cu bâtele de fier”,  a adăugat Iurie Strîmbanu.

Avocatul lui Iurie Strîmbanu susține că clientul său este învinuit pe nedrept de huliganism și tentativă de omor.

„Așa este fața clientului meu la momentul respectiv, în ziua respectivă (2 octombrie 2021). Iar așa este fața frateului la momentul respectiv (2 octombrie 2021). Au fost acele altercații, au fost acele împușcături, nimeni nu neagă faptul dat, dar arătându-vă starea lor și situația creată la moment, clientul meu a fost nevoit din autoapărare se efectueze acele împușcături”, a conchis Vladislav Ciobanu-Nițuleac, avocatul atacatorului.

Bătaia cu focuri de armă a avut loc la data de 2 octombrie curent. Conflictul a izbucnit după ce Strîmbanu a venit la centrul de deservire auto împreună cu fratele său, dar și un complice pentru a întoarce o datorie mai veche față de Cocoș, proprietarul centrului. A urmat o încăierare cu angajaţii service-ului auto, iar la un moment dat, Iurie Strîmbanu a tras patru focuri de armă în direcția proprietarului, care a venit să aplaneze conflictul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"