NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Plahotniuc vrea să revină în R. Moldova? Ion Cojocari: Avea în plan un nou proiect politic

Fugarul Vladimir Plahotniuc ar intenționa să revină în politica din Republica Moldova. În acest an, fostul lider democrat a luat legătura cu mai mulți politicieni din țara noastră pentru a-i îndemna să adere la un nou partid, printre ei și președintele raionului Glodeni. Dezvăluirile au fost făcute chiar de Ion Cojocari, care a declarat pentru NordNews că a refuzat oferta. „Nu am intenții de a mă implic în activități ilegale și să-mi creez probleme în cariera politică”, a declarat alesul raional în cadrul unui interviu.

„Am discutat și eu cu domnul Plahotniuc. Nu am ce să ascund. Noi încă nu trecusem la PDCM, iar el a rămas surprins că dorim să aderăm la echipa domnului Chicu. El avea în plan un nou proiect politic în care să fie aduși toți acei oameni care au făcut parte din guvernarea PD, care a implementat proiectele „Drumuri bune pentru Moldova”, „Un doctor pentru tine”, „Prima casă”. El a încercat să se justifice că nu este vinovat de tot ce se întâmplă, că toate dosarele sunt fabricate și că el va veni în țară pentru a-și demonstra nevinovăția”, a menționat Cojocari.

Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în iunie 2019. Acesta este învinuit pe trei capete de acuzare în dosarul penal „Metalferos”- crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, spălare de bani în dosarul „Frauda Bancară” și dosarul „Kuliok”.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"