NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Plantații de levănțică din Pelinia – numai bune pentru ședințe foto

A început recoltatul levănțicăi. Proprietarii afacerilor parfumate se grăbesc să colecteze florile, cât sunt înflorite în proporție de 70 la sută.

Nicolae Chelaru din Pelinia, Drochia și-a început afacerea cu levănțică acum 4 ani, când a câștigat un concurs de granturi. La moment, deține 2 loturi a câte un hectar fiecare și intenționează să-și extindă afacerea.

 
,,La moment recoltăm manual, nu avem suprafețele necesare pentru a procura utilaj tehnic. Din flori extragem ulei esențial, apoi realizăm uleiul. La moment uleiul îl transmitem intermediarilor din țară. Pe viitor o să găsim soluție pentru a le exporta direct în Europa.”, spune fermierul.

 
Pentru a-și completa albumul cu amintiri frumoase, Ilie și Tatiana Maxian au profitat de timpul însorit și au făcut o ședință foto în câmpul de lavandă din Pelinia.
,De ce am ales levănțică? Fiindcă la noi este un obicei în fiecare an să facem ședințe foto în levănțică. Este ceva frumos, ceva deosebit și este o dată în an. Foarte mult îmi place culoarea, portretele cum se primesc pe fonul acesteia., spune Tatiana Maxian.
,,Dar mie foarte mult îmi place să-i fac pe plac soției mele și sunt de acord oricând. La orice ședință foto organizată de soția mea sunt de acord. ”, a adăugat Ilie Maxian. 
Potrivit lui Igor, care este fotograf de 5 ani, o ședință foto în levănțică trebuie organizată în sezonul de maximă înflorire a florilor.

 
,,Pentru ca solicitanții de poze să fie mulțumiți, depun mult efort și sunt atent la toate detaliile, ce ține de: soare, timp, poziție a câmpului, împrejurări și multe alte amănunte.”, a menționat Igor.

 
 
Ședințele foto în lanurile de levănțică sunt cele mai solicitate din partea cuplurilor, dar și a femeilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata