NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Platformă de skate, pistă pentru bicicliști, teren de tenis și volei. Cum arată complexul sportiv din Drochia

Platformă de skate, pistă pentru bicicliști, teren de tenis și volei, dar și zone amenajate pentru copii. De toate acestea au parte locuitorii din orașul Drochia. Deși lucrările sunt pe ultima sută de metri, copiii, mai nerăbdători, vin deja la complexul de agrement și sport din parcul central.

Lucrările au fost efectuate cu suportul Programului „Comunitatea mea”, finațat de Guvernul American. Valoarea totală a proiectului este de aproape 2,5 milioane de lei, contribuția locală fiind de peste 1,4 milioane.

„Această rampă este cea mai mare, măsoară aproape 1,5 metri. Ideea este să pornească de pe cea de un metru înălțime, pe la mijloc au obstacole, apoi ajung pe cea înaltă.”

Deși încă nu a fost dat în exploatare, complexul sportiv a devenit deja un punct de atracție pentru localnicii de toate vârstele.

„Seara, când nu este foarte cald, aici se adună foarte multă lume, și tineri, și părinții cu copii. Acesta a fost scopul nostru, de a amenaja o zonă pentru tineri, pentru ca ei să nu mai stea în telefoane, dar să practice un mod sănătos de viață”, a povestit Nina Cereteu, primarul or. Drochia.

Muncitorilor nu le-a rămas decât să instaleze urnele de gunoi și băncile.

„Astăzi montăm plasa de volei, pentru tenis de câmp și inelele de baschet”, a menționat Igor Lucicov, șef de șantier.

Copiii sunt cei mai fericiți pentru că vor avea unde să-și petreacă timpul sănătos și eficient, în vacanța de vară.

„Vin aici cu prietenii, mă joc, merg cu bicicleta, organizăm picnicuri. Sunt bucuroasă că este acest teren, unde poți să te joci și să-ți petreci timpul.”

„Sunt bucuros că există așa zonă, unde nu circulă mașini și putem merge pe biciclete.” 

„Vin aici în fiecare zi pentru că îmi place această zonă. Mă dădeam cu skate-ul pe trotuar, dar nu este la fel de nivelat ca aici și puteam să cad”, au spus copiii.

Și părinții sunt impresionați de noul complex.

„Au făcut ceva minunat. În orașul nostru nu prea au unde merge copiii. Dacă nu era această zonă cred că erau să stea în curte. Nu toți își permit să meargă la piscină.”

„Am venit cu nepoata. Suntem foarte bucuroși că a apărut această zonă minunată”, au adăugat părinții.

În următorii ani, în același parc, autoritățile locale intenționează să amenajeze și un teren de fotbal. Investițiile s-ar cifra la aproape 5 milioane de lei.

„Noi am apelat la Federația Moldovenească de Fotbal. Condiția era ca primăria să vină cu o contribuție importantă. Federația oferă terenul gardul, iar primăria trebuia să construiască baza acest teren, vestiare, tribune pentru spectatori”, a declarat primarul or. Drochia.

Orașul Drochia numără peste 10 mii de locuitori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"